Novosti

Politika

Podržimo mlade kreativce bez doma!

Crowdfunding kampanjom plan je prikupiti 8000 dolara za opremu i kreativno mentorstvo za najmanje 12 mladih bez primjerene roditeljske skrbi, štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska te izbjeglica koje žive u Zagrebu

2067c4scq5xhusny2266v608w67

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, protekle subote u zagrebačkom kinu Europa predstavljena je nova crowdfunding kampanja pod nazivom ‘Dobri domaćini: Podržimo mlade kreativce bez doma!’. Njome se želi podržati najmanje 12 mladih bez primjerene roditeljske skrbi, štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska te izbjeglica koje žive u Zagrebu.

Kampanjom, koja traje do 10. siječnja 2017. godine, prikupljaju se sredstva za instrumente, kreativno mentorstvo i sve ostalo što je potrebno mladim kreativcima koji se žele baviti umjetnošću. Potrebno je sakupiti 8000 dolara, čime bi se osigurala potrebna slikarska, fotografska i glazbena oprema te prostor za rad i učenje, kako bi mladi kreativci imali podršku pravog doma.

Ovom kampanjom se ne prikupljaju samo novčane donacije, već je moguće donirati i potrebnu opremu, kao i svoje znanje i vrijeme za podučavanje mladih kreativaca. Iz tog razloga bit će otvoreni i kreativni punktovi na kojima će građani i građanke moći izravno donirati instrumente, kistove, plesne cipele, prostor za pjevanje, fotografsku opremu, a o svemu će se moći informirati putem Facebook eventa: ‘Dobri domaćini: crowdfunding za mlade kreativce bez doma’.

Kampanju, na inicijativu grupe Kries, zajednički su pokrenuli ‘Are You Syrious?’, Inicijativa za podršku izbjeglicama ‘Dobrodošli!’, SOLIDARNA - Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Koalicija ‘Solidarnosti’ Split. Na javnom predstavljanju kampanje prikazan je i video kojim se poziva građane da budu dobri domaćini mladima bez primjerene roditeljske skrbi i izbjeglicama koji su u Hrvatsku došli bježeći od rata, te im omoguće sredstva da bi se kreativno izražavali.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više