Novosti

Društvo

Пoсeтa Бeoгрaду

ВСНM Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje oргaнизoвaлo je пут у Бeoгрaд с циљeм упoзнaвaњa сa српским културним и пoлитичким институциjaмa, a уjeднo и прeдстaвљaњa српскe зajeдницe с пoдручja oвe жупaниje

Large odmah poset beogradu

Vijećnici i vodeći ljudi udruženja s istoka RH u Beogradu

Veće srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije organizovalo je put u Beograd i posetu najvažnijim nacionalnim institucijama. Domaćin gostima sa istoka Hrvatske bila je narodna poslanica SNS-a Sanja Lakić.

Poslanica Lakić je, između ostalog, istakla da je ovo samo jedna od aktivnosti koje ima sa Srbima iz Hrvatske. Poseta Domu Narodne skupštine, gde je održan i sastanak, bila je bazirana na istorijatu, kulturnim i umetničkim vrednostima samog zdanja.

Gosti iz Hrvatske posetili su i hram Sv. Save na Vračaru, Etnografski i Narodni muzej, a uz stručnog vodiča obišli su i tvrđavu Kalemegdan.

- Putovanje za Beograd planirali smo još na početku, sada već prošlog mandata Veća, ali zbog pandemije korona virusa i mera ograničenja vezanih za putovanja tek sada smo ga uspeli realizovati.

Putovanje je organizovano s ciljem upoznavanja sa srpskim kulturnim i političkim institucijama, a ujedno i predstavljanja srpske zajednice s područja naše županije.

Koristim priliku da se još jednom zahvalim na gostoprimstvu gospođi Sanji Lakić koja se nesebično dala da nam poseta Beogradu, za koju se nadam da neće biti jedina, zauvek ostane u pamćenju – rekao je Dejan Jeličić iz VSNM-a Osječko-baranjske županije

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više