Novosti

Politika

Žene na čelu Koordinacije

Za predsednicu Koordinacije nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije izabrana je Ana Kanđera Legčević, a za njenu zamenicu Enisa Kifer

Large odmah koordinacija %c4%87irilica

Prva sednica u novom sastavu

Na prvoj sednici Koordinacije nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije, koja je održana 20. juna, za predsednicu tog tela u naredne četiri godine jednoglasno je izabrana Ana Kanđera Legčević, inače predsednica Veća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, a za zamenicu Enisa Kifer, predsednica županijskog Veća nemačke manjine.

Osim izbora novog rukovodstva na sednici je bilo reči o obeležavanju Dana nacionalnih manjina, a prisutni su se složili da ga treba obeležiti, zadnje subote meseca maja, kako to propisano odlukom županijske Skupštine.

Predstavnici Koordinacije su izrazili nadu da će uskoro biti formiran županijski Savet za nacionalne manjine. Reč je o telu koje je osnovala Osječko-baranjska županija s ciljem bolje saradnje s manjinama u čijem sastavu su pored zamenika župana i predsednici te predstavnici manjinskih veća, kao i nekoliko županijskih većnika.

Pored novoizabrane predsednice i njene zamenice, prvoj sednici Koordinacije bili su prisutni Basri Haliti, predsednik županijskog Veća albanske nacionalne manjine, Branko Petrović, predsednik Veća romske nacionalne manjine, Oliver Matijević, predsednik Veća mađarske nacionalne manjine, Zoran Milošević, predsednik Veća srpske nacionalne manjine te Siniša Popović, predstavnik crnogorske, Polona Margeta, slovenske, Dragoljub Siljanoski, makedonske nacionalne manjine kao i Dejan Jeličić, sekretar VSNM-a Osječko-baranjske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više