Novosti

Kronika

Potpore stočarima

Ministarstvo poljoprivrede najavljuje novi program potpore u sektoru mesnog govedarstva za što je osigurano 24 milijuna kuna

6mfkstls5pcq21qym23un6dyk7f

(foto Goran Kovačić/PIXSELL)

Svjesni težine situacije u poljoprivrednoj proizvodnji, iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju novi program potpore u sektoru mesnog govedarstva za što je osigurano 24 milijuna kuna. Od toga je za unapređenje mesnog govedarstva osigurano 9 milijuna kuna, za uzgoj ovaca i koza 13,5 milijuna, a za uzgoj izvornih pasmina peradi 1,5 milijuna kuna. Ukupni iznos potpore utvrđuje se na osnovu jediničnog iznosa, a jedinični iznos se kreće do 2.500 kuna po prihvatljivom ženskom grlu križanaca s mesnim pasminama goveda u sustavu krava-tele, zatim 130 kuna po prihvatljivom grlu koza i ovaca, 110 kuna po kljunu Zagorskog purana i 40 kuna po kljunu kokoši Hrvatice iz matičnog jata.

Potpora za uzgoj goveda u sustavu krava-tele dodjeljuje se za sufinanciranje uzgoja ženskih grla rođenih i uzgojenih u Hrvatskoj, mlađih od 36 mjeseci od prvog teljenja i prisutnih na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika na dan podnošenja zahtjeva za potporu. Potpora za uzgoj valjanih ovaca i koza dodjeljuje se za uzgoj ženskih rasplodnih grla koja su starija od 12 mjeseci, imaju evidentirano jarenje-janjenje i prisutna su na poljoprivrednom gospodarstvu na dan podnošenja zahtjeva. Korisnici ovih potpora su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više