Novosti

Kultura

Predstava Strajilo Grmečlija

Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ u svojim prostorima u Preradovićevoj 18/1 u Zagrebu organizira predstavu ‘Strajilo Grmečlija’, u petak, 16. februara, s početkom u 19 sati. Riječ je o monodrami nastaloj u produkciji Teatra ‘Scena’ iz Novog Grada

Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ u svojim prostorima u Preradovićevoj 18/1 u Zagrebu organizira predstavu ‘Strajilo Grmečlija’, u petak, 16. februara, s početkom u 19 sati. Riječ je o monodrami nastaloj u produkciji Teatra ‘Scena’ iz Novog Grada, a u režiji Jovice Marčete. Autor i izvođač je glumac Srećko Marčeta, dobitnik mnogobrojnih nagrada koji s ovom predstavom uspješno nastupa u cijelom regionu. Ulaz na predstavu je besplatan.

Priča o Strajilu Grmečliji je jednostavna ljudska priča ‘prave ljudeskare’ s ponosnog Grmeča. Strajilo, okorjeli je neženja, vječiti putnik cijeli život bježi od nečeg, nečeg što se zove obaveza, brak. Njegovo lutanje kroz život ga dovodi do mlade žene u koju se zaljubljuje, ali strah od obaveza tjera ga da i od nje pobjegne. Najteže je biti sam, a godine stežu i ovako kratak život, i treba sa nekim podijeliti, pa nam se Strajilo povjerava i pred našim očima odmotava svoje životno klupko i svoju više nego tragikomičnu sudbinu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više