Novosti

Društvo

Prekopane Titove ruže u Zagrebu

Dvojica fašističkih vandala u noći s četvrtka na petak u Domagojevoj ulici u Zagrebu uništila su dio ružičnjaka napravljenog u obliku slova Tito na čije je prekopavanje prije nekoliko dana pozvao Tomislav Karamarko

Građanka je s noći 19. na 20. siječnja u Zagrebu uhvatila dvojicu mladih fašista u crnom kako uništavaju ružičnjak u oblikovan u ime TITO u Domagojevoj ulici u Zagrebu. Pozvala je policiju no policija nije reagirala. Dok su s lopatama prekopavali ruže pitala ih je što rade. Rekli su da gledaju u budućnost. Očito nam je budućnost kao i sadašnjost fašistička, piše Antifašistički vjesnik.

Titove ruže stoje u Domagojevoj još od 80-tih godina, od kada ih Zrinjevac održava, a stanarima ne smetaju. No ustaški portali i emisije poput Bujice ih se sjete jednom godišnje. Ove godine fašističke vandale je pozvao Tomislav Karamarko. Bivšeg ministra unutrašnjih poslova i predsjednika HDZ-a očito još sluša policija koja ne reagira na ustaške vandalizme. A kao zamjenik premijera poznat je po tome da je u Vladu doveo ministra Hasanbegovića koji je paradirao s ustaškom kapom i pisao članke koje slave SS divizije kao mučenike.

Ubijanje i uništavanje je jedino što ustaše znaju. Tako da je prekopavanje ruža samo još jedno u nizu uništavanja antifašističkih spomenika kojih je razbijeno na tisuće i uništavaju se i dalje svaki tjedan. Hoće li policija reagirati kad ustaše krenu s motornim pilama na perivoj s "88 stabala za druga Tita" u nekadašnjoj ulici proleterskih brigada?, pita Antifašistički vjesnik.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više