Novosti

Kronika

Приjeвoз зa стaриje у кaрлoвaчкoj чeтврти

Прojeкт нeвлaдинe Зaклaдe Зaмaх у кaрлoвaчкoj грaдскoj чeтврти: Oргaнизирaн je бeсплaтни приjeвoз зa људe стaриje oд 65 гoдинa из чeтврти Бaниja

Mp54es98qk6cnbthy7uodmjobvu

Stanica za prijevoz bit će u Starčevićevoj ulici (foto Kristina Štadul Fabac/PIXSELL)

U karlovačkoj Gradskoj četvrti Banija, s lijeve strane rijeke Kupe, promoviran je projekt pod nazivom ‘Pozitiva na kotačima’. Provode je Centar za civilne inicijative i Zaklada Zamah. Glavni cilj projekta je organiziranje besplatnog prijevoza za ljude starije od 65 godina s područja ove četvrti.

- Osnovni cilj je da se poveća mobilnost starijih osoba zbog odlaska u bolnicu, na tržnicu, u knjižnicu pa čak u posjet rodbini ili prijateljima na području grada Karlovca. Program je financiran od Ministarstva demografije, obitelji djece i mladih - kazao je Drago Vručinić iz Zaklade Zamah. Stajalište prijevoza će biti ispred prostorija Gradske četvrti Banija u Starčevićevoj ulici broj 20, a besplatni će se prijevoz obavljati od 8 do 11 sati, radnim danom i subotom. Predsjednik Gradske četvrti Berislav Besedić zahvalio je onima koji su se uključili u ovaj projekt, a vijećnica Marina Novaković Matanić je zahvalila Centru za civilne inicijative i Zamahu što su izabrali Baniju za provođenje ovog projekta.

- Nadam se da je ovo tek jedan od projekata koje ćemo zajedničkim snagama napraviti u našoj gradskoj četvrti. Često upravo na stariju populaciju zaboravljamo i nastojimo aktivnosti usmjeriti na mlade. Mi ćemo u našoj gradskoj četvrti provoditi projekte i za mlađu populaciju, ali ne smijemo zaboraviti na naše starije sugrađane kojih ima više nego mlađih. To su naše bake i djedovi, nekadašnji učitelji i učiteljice koji su nas podigli pa smo mi danas u prilici napraviti nešto i za njih - rekla je Marina Novaković Matanić. U sklopu ovog projekta angažiran je i fizioterapeut pa će za starije biti organizirano i vježbanje kako bi im se pomoglo da što duže ostanu pokretni.

Jedan od projekata u koji Gradska četvrt uskoro kreće je i uređenje vježbališta na otvorenom namijenjenog mlađima, ali i svima onima koji se osjećaju fizički spremnima, kod osnovne škole. Ovakav projekt već postoji i u općini Krnjak kojeg provodi Udruženje Breza, a vodi ga aktivistica Nada Coha.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više