Novosti

Društvo

"Privrednikovci" sakupljaju pomoć

"Osjetio sam da je ljudima teško. To znam, jer sam i sam u Bosni izgubio kuću i sve što sam imao. Draže mi je nego išta što sam mogao pomoći. Pomoći trebaju svi", rekao je jedan od donatora Branko Brkljač koji je donio tri velike vreće s robom.

Large pomoc zg 2  2

(foto Nenad Jovanović)

Vrlo brzo nakon potresa koji su izazvali velika razaranja u Sisačko-moslavačkoj županiji članovi srpskog manjinskog vijeća, SKD-a "Prosvjeta" i SPD-a "Privrednik" uključili su se u široku akciju koju je pokrenuo SNV s ciljem prikupljanja i distribucije pomoći stanovništvu Petrinje, Gline, Siska i drugih pogođenih mjesta.

U okviru humanitarne akcije "Banija je naša kuća", Srpsko narodno vijeće otvorilo je multivalutni račun u Zagrebačkoj banci na koji svi koji žele mogu uplatiti sredstva za nabavu svega što je neophodno Banijcima i Banijkama.

Upute za uplatu:

IBAN: HR5223600001501530334, Zagrebačka banka, Primatelj: Srpsko narodno vijeće, Gajeva 7, Zagreb, uz naznaku: Za humanitarnu akciju "Banija je naša kuća". Za uplate iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X

U Zagrebu se pomoć prikuplja u prostorijama "Privrednika" u Preradovićevoj 18 svakog radnog dana od 10 do 20 sati.

- Našli smo se i organizirali kako bi u skladu s mogućnostima prikupili što možemo da pomognemo našim ljudima širom Banije. To je naša moralna i svaka druga dužnost. Zadovoljan sam odazivom jer smo u dan i po prikupili značajnu količinu potrepština. Preteže prehrambena roba koja nije kvarljiva, deke, odjeće, higijenske potrepštine, maske i dezinficijensi – rekao je Stojan Latinović, član VSNM-a, ističući da su brojni članovi VSNM-a i SNV-u na terenu kako bi vidjeli kakva su oštećenja i popisali što je ljudima najpotrebnije član VSNM-a Grada Zagreba.

Dodaje i da, kao članovi pjevačke grupe zagrebačkog pododbora „Prosvjete“, nastoje prikupiti određeni iznos i pomoći ljudima.

- Stalno pomažemo našim ljudima koji su bolesni, tako da nas ni ova izuzetna situacija nije zatekla nespremne. Svi gledamo kako ćemo pomoći, svaka pomoć je dobrodošla, a dobrodošao je i svatko tko želi da pomogne - rekao je Latinović.

Jedan od donatora je i Branko Brkljač koji je donio tri velike vreće s robom.

- Osjetio sam da je ljudima teško. To znam, jer sam i sam u Bosni izgubio kuću i sve što sam imao. Draže mi je nego išta što sam mogao pomoći. Pomoći trebaju svi - rekao je Brkljač za Novosti.

- Mi smo se u Zagrebu organizirali da pomognemo koliko tko može. „Privrednik“ je na raspolaganje stavio svoj prostor, a prema broju ljudi jučer i danas odaziv je velik, što je dokaz empatije koja vlada u zajednici i suosjećanju sa stradalima na području Banije. Ovako se pokazuje ljudskost među ljudima i to je ono što Privrednik nastoji raditi kroz svoju historiju, prije svega pomaganju i brizi za one slabije. To smo radili u vrijeme kad nema prirodnih nepogoda i tragedije, to radimo iz dana u dan, iz godine u godinu jer je to u našoj biti- kazao nam je predsjednik Privrednika Nikola Lunić.

Svoj prilog su dali i grafička umjetnica Barbara Blasin i književnik Miloš Đurđević.

- Svi se moraju uključiti u akciju jer je prije svega prirodno pomagati ljudima – sumirala je Barbara Blasin.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više