Novosti

Društvo

Признaњa ЗВO-a

Зajeдничкo вeћe oпштинa зaвршaвa Jaвни пoзив зa пoднoшeњe приjaвa зa признaњa пojeдинцимa или кoлeктивимa

Large zvo pravi

Zajedničko veće opština objavilo je 15. marta Javni poziv za podnošenje predloga priznanja za 2024. godinu. Pozvali su građane, grupe od najmanje tri lica, pravna lica i članove skupštine Veća da podnesu predloge za priznanja za 2024. godinu. Plaketa ZVO, kao javno priznanje, dodeljuje se za izuzetna ostvarenja postignuta na području delovanja te institucije, za promociju i jačanje srpske etničke zajednice. Dodeljuje se za rezultate u oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta, društvenog razvoja i ekonomskog napretka. Plaketa može da bude dodeljena za životno delo ili za poseban uspeh u određenoj delatnosti i to u periodu od osnivanja ZVO-a do danas, pojedincu ili pravnoj osobi, koje žive ili deluju na području Hrvatske, Srbije i srpske dijaspore.

Povelja ZVO je javno priznanje, koje se dodeljuje za doprinos u očuvanju i razvoju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpske etničke zajednice na prostoru ZVO-a. Biće dodeljena za poseban doprinos i razvoj u oblasti ekonomije, odnosno privrede, obrazovanja, kulture i sporta te za sveukupan društveni razvoj srpske zajednice. Može biti dodeljena pojedincu ili pravnom licu, a uslovi prebivališta su isti kao za dodeljivanje plakete.

Priznanja će izabranima biti dodeljena, već tradicionalno, na svečanosti povodom Dana Zajedničkog veća opština Vukovar, koji se obeležava se 23. maja u znak sećanja na potpisivanje Sporazuma o osnivanju iz 1997. godine. Predlozi s biografijama kandidata i obrazloženjem zasluga i razloga zbog kojih se predlažu za priznanje, trebali su da budu dostavljeni do 5. aprila, putem e-mejla ili ličnim dolaskom u Veće, s naznakom "Za dodelu priznanja ZVO".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više