Novosti

Kronika

Projekt "Zaželi" uskoro u Ogulinu

Na inicijativu zamjenika gradonačelnika Nevena Ivoševića i vijećnika Nevena Vujnovića, Grad Ogulin prijavio se na projekt "Zaželi" kroz koji se zapošljavaju žene iznad 50 godina kako bi pomagale starijim osobama

Large 5

Na inicijativu zamjenika gradonačelnika iz redova srpske zajednice Nevena Ivoševića i gradskog vijećnika Nevena Vujnovića, Grad Ogulin prijavio se na projekt Zaželi. Kroz projekt zapošljavaju se žene u dobi iznad 50 godina, koje pomažu starijim stanovnicima, posebno u ruralnim krajevima, u obavljanju najosnovnijih i najnužnijih kućanskih poslova.

Izradu neophodne dokumentacije i prijavu kroz projektni tim izradio je Neven Vujnović. Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović ovih je dana potpisao ugovor s nadležnim ministarstvom vrijedan 2,3 miliona kuna, a sredstva su osigurana preko nadležnih fondova Evropske unije. Ovim programom bit će zaposleno 28 žena na ruralnim područjima Ogulina u kojima živi veliki broj pripadnika srpske zajednice.

- Projekt će trajati 18 mjeseci, dok će žene raditi 12 mjeseci, a 6 mjeseci će se raditi na pripremi samog izvođenja projekta i na završnim izvještajima. Ideju smo dali mi iz SDSS-a i predložili je gradonačelniku koji ju je odmah prihvatio. Ovih dana započet će i radovi na izgradnji mrtvačnice u Partizanskoj Drežnici. Moram reći da je saradnja između gradonačelnika, gradske uprave i srpske zajednice odlična. Želimo tako bude i ubuduće – kaže Neven Vujnović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više