Novosti

Kultura

Promocija Fanzina BLOK-ove Političke škole

Polaznice i polaznici ovogodišnje BLOK-ove Političke škole u četvrtak, u 19 sati, promovirat će u Zagrebu Fanzin koji su napravili kao mali, neformalni zbornik radova nastalih 2020. godine

Large 1blokpromocija

BLOK - Lokalna baza za osvježavanje kulture ispratila je petu generaciju polaznika Političke škole za umjetnike i sve druge zainteresirane udruge. Tim povodom objavljen je Fanzin koji su na kraju obrazovnog procesa osmislili i pripremili polaznici i polaznice škole: od izrade pojedinih priloga, preko uredničkog i lektorskog rada do grafičke obrade. Tim povodom iz BLOK-a pozivaju na promociju Fanzina, koja će započeti u četvrtak, 22. listopada, u 19 sati, u Bazi u Adžijinoj 11 u Zagrebu otkud kreće kolektivna performans-šetnja do Nove Baze u Novoj cesti 66, gdje slijedi nastavak programa.

"Ovaj je Fanzin pripremljen kao mali, neformalni zbornik radova polaznika Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) 2020. Radovi su nastali kao reakcija na širok spektar tema koje je Politička škola obuhvatila, onih koje je spontano otvorila kroz rasprave, ali i onih koje su nametnule jedinstvene okolnosti pandemije. U točno stotinu dana koliko je prošlo od upoznavanja i pripreme za rad u Bazi, druženja i raspravljanja uživo, preko on-line nastave u iščekivanju novog normalnog, do terenskog rada u Drežnici, tema i doživljaja nije nedostajalo, kao što demonstriraju prilozi koji slijede", stoji u uvodniku Fanzina, uz poziv svim dosadašnjim generacijama polaznika i predavača kao i ostalim zainteresiranim da se pridruže uz poštivanje epidemioloških mjera.

Nakon performansa predviđeno je čitanje poezije, razgovor na temu (umjetničkog) rada u vrijeme pandemije te "najkraći koncert polaznice Sare Renar“. Ove godine školu je pohađalo 23 polaznica i polaznika. Više o programu ovogodišnje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) saznajte na ovoj internetskoj stranici.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više