Novosti

Kronika

‘Prosvjetina’ likovna kolonija i izložba slika u Petrinji

12. Likovnu koloniju ‘Jesen u Petrinji 2019.’ i sedmu Izložbu slika organizira petrinjski pododbor SKD-a ‘Prosvjeta’, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, u subotu, 9. novembra, u Galeriji ‘Krsto Hegedušić’

56tjyx2ggaxueclms60uk9i0ip1

Dvanaestu Likovnu koloniju ‘Jesen u Petrinji 2019.’ i sedmu Izložbu slika organizira petrinjski pododbor Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’ u subotu, 9. novembra, u Galeriji ‘Krsto Hegedušić’ u Petrinji.

U likovnoj koloniji sudjeluju članovi pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’ iz Zagreba i Karlovca te samostalni slikari i umjetnici iz Velike Kladuše, Beograda, Popovače, Novske, Velike Gorice i Petrinje.

- Riječ je o međunarodnoj manifestaciji jer sudjeluju slikari iz tri republike. Dvaput godišnje petrinjski pododbor organizira ovakve umjetničke manifestacije, u proljeće likovne susrete na Baniji, a u jesen koloniju. Izložba slika u subotu bit će na temu tradicionalno graditeljstvo u očima umjetnika, a obuhvatit će probrane slike nastale u periodu još od 2004. godine, kad je održan prvi likovni susret u Malom Gradcu koji smo organizirali s tamošnjim pododborom ‘Prosvjete’ – rekla je Mara Vilus, predsjednica petrinjskog pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’. Dodala je kako će na predstojećoj sedmoj petrinjskoj izložbi, osim radova umjetnika koji su dosad slikali na kolonijama i susretima na Baniji, biti predstavljen i katalog s biografijom i slikom svakog od tih umjetnika.

Manifestacija u subotu u Petrinji kreće od 10 sati okupljanjem sudionika likovne kolonije u maloj sali POU Hrvatski dom te odlazak na slikanje u prirodu. U slučaju kiše slikanje će biti održano u maloj sali Hrvatskog doma. Otvorenje izložbe slika bit će u 17 sati, nakon čega u 18 sati slijedi zajednička večera u Hrvatskom domu, druženje te podjela priznanja sudionicima.

Manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a financijski su je pomogli Savjet za nacionalne manjine RH, Sisačko-moslavačka županija, Grad Petrinja i članovi Pododbora Petrinja SKD-a ‘Prosvjeta’.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više