Novosti

Kronika

"Jesen u Petrinji 2022."

Petrinjski pododbor SKD-a "Prosvjeta" organizira međunarodnu, multikulturalnu i multietničku 14. Likovnu koloniju u subotu, 8. oktobra, usprkos tome što nemaju adekvatan prostor za rad

Četrnaesta Likovna koloniju pod nazivom "Jesen u Petrinji 2022." bit će održana u petrinjskom parku u subotu, 8. oktobra, s početkom u 10 sati. Petrinjski petrinjski pododbor SKD-a "Prosvjeta" već tradicionalno organizira ovu međunarodnu, multikulturalnu i multietničku manifestaciju, a ove godine u njoj će sudjelovati oko 25 slikara i troje djece, koja već tradicionalno učestvuju na likovnim susretima i kolonijama. Riječ je o umjetnicima iz Banja Luke, Velike Kladuše, Karlovca, Zagreba, Križevaca, Kutine, Popovače, Novske, Borovca, Krnjaka, Velike Gorice, Siska i Petrinje.

Učesnici se okupljaju u parku u centru Petrinje u 10 sati, nakon čega je podjela pribora za slikanje i doručak, dok je početak slikanja planiran za 11 sati. Dodjela priznanja bit će u 15 sati, nakon čega je zajednički ručak za sve učesnike ove kolonije. Ovu likovnu manifestaciju financijski su podržali Savjet za nacionalne manjine RH i članovi SKD "Prosvjeta" - Pododbora Petrinja.

- Radove s likovne kolonije izlagat ćemo u SKD "Prosvjeti" u Zagrebu, kao i u galerijama i knjižnicama na području Sisačko-moslavačke županije. Ako nam još netko ponudi prostor za izlaganje naših slika, rado ćemo prihvatiti, jer petrinjska Galerija "Krsto Hegedušić" uništena je u razornom potresu koji je zadesio naš kraj 29. decembra 2020. godine, kaže Mara Vilus, predsjednica petrinjskog Pododbora "Prosvjete", kojoj se zainteresirani za sudjelovanje na koloniji mogu javiti putem Facebooka ili na telefon: 098-9593-685.

Od potresa, koji je uništio i prostorije u kojima su se okupljali članovi pododbora "Prosvjete" u Petrinji, sve pripreme za manifestacije u organizaciji petrinjskog pododbora "Prosvjete" planirane su i pripremane u kontejneru gdje živi predsjednica pododbora.

- Glavni zadatak petrinjskog pododbora je pronaći adekvatan prostor za rad i okupljanje članova. Mi Petrinjci smo entuzijasti, strpljivi smo te se nadamo da će nam srpske institucije uskoro riješiti taj gorući problem, zaključuje Mara Vilus.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više