Novosti

Politika

Pupovac opet na meti ekstremista

Na ulazu u zgradu u centru Zagreba u kojoj se nalazi Srpsko narodno vijeće nepoznati nacionalistički vandali preko natpisa SNV nalijepili su "Milorad Pupovac prljavi"

Large pupovac

Na ulazu u sjedište SNV-a u centru Zagreba

Nastavljaju se provokacije ekstremnih nacionalista usmjerene prema Srpskom narodnom vijeću i predsjedniku Miloradu Pupovcu. U četvrtak je na portafonu, na ulazu zgrade u kojoj se nalazi SNV u samom centru Zagreba, još uvijek nepoznata osoba preko natpisa SNV nalijepila naljepnicu "Milorad Pupovac prljavi". I to točno na dan kada se održava konferencija povodom 20. obljetnice donošenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji je trebao osigurati ravnopravnost manjinskih naroda s većinskim.

Nije ovo prvi put da su Pupovac i SNV na meti desničarskih huligana. Članovi neoustaške Autohtone - Hrvatske stranke prava, predvođeni Draženom Kelemincem, redovito svake godine pred zgradom u kojoj se nalazi SNV održavaju primitivne nacionalističke proteste pozivajući na linč vodstva SNV-a i redakcije Novosti. Prije pet godina u nekoliko navrata zapalili su više primjeraka našeg tjednika.

Dvije godine kasnije u širem centru grada osvanulo je više zastrašujućih grafita koji nisu bili samo govor mržnje, nego i prijetnja smrću na kojima su bila nacrtana vješala i ime predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca, da ne spominjemo sve one izljeve mržnje koji su pratili kampanju za popis stanovništva kada je gotovo svaki plakat SNV-a koji je pozivao na nacionalno izjašnjavanje bio išaran pozivima na ubojstvo Srba. Osim toga, prijeteći grafiti bili su napisani i u Pupovčevom rodnom selu Ceranje Donje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više