>

novosti logo

Piše N.J.

Radionice o natječajima za poljoprivrednike i obrtnike

‘Glavni cilj radionica je objasniti ljudima kako aplicirati na natječaje, ali i ukazati na činjenicu da se nama u Centru za razvoj mogu obratiti u svakom momentu’, kaže Emina Đurašević iz SNV-a

Svake godine nadležna ministarstva raspisuju natječaje za dodjelu sredstava u oblastima poljoprivrede, ribarstva, gospodarstva i obrta. Centar za razvoj i investicije (CRI) Srpskog narodnog vijeća, u narednom periodu organizirat će radionice za zainteresirane na području svih županija.

- Glavni cilj radionica je objasniti ljudima kako aplicirati na natječaje, koji natječaji bi bili pogodni za njih, gdje potražiti informacije, kome se obratiti, ali i ukazati na činjenicu da se nama u Centru za razvoj mogu obratiti u svakom momentu, bilo po pitanju natječaja, bilo po drugim pitanjima – kaže Emina Đurašević iz Centra za razvoj i investicije.

Prva u nizu radionica održana je 15. marta u prostorijama škole u Velikom Pogancu; domaćin te radionice bilo je je VSNM Koprivničko-križevačke županije na čelu s predsjednikom Brankom Dulikravićem. Okupilo se oko 25 ljudi iz OPG-ova i obrta, a o natječajima su im govorile Mila Tatović Ramljak i Emina Đurašević iz CRI, kao i pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Tankosić. Prisutni su svoju zainteresiranost iskazali kroz niz pitanja predavačima i potvrdili veliku potrebu održavanja takvih radionica.

Nova radionica će krajem marta biti održana za područje zapadne Slavonije, a njihovi učesnici tom će prilikom posjetiti neke od poljoprivrednika i gospodarstvenika u tim krajevima.

1/2