Novosti

Kronika

Рaj зa бaрaњскe купaчe

Стaнoвници Бaрeњe и oвe гoдинe мoгу сe oсвjeжити нa Суљoшким бaзeнимa кojи су диo СРЦ-a Kнeжeви Винoгрaди

Q85lfmi3ry0gkro9u8ah1ulqsdc

Tobogan za ljubitelje adrenalina

Pošto će Sportsko-rekreacijski centar Bazeni u Belom Manastiru i ovog ljeta biti zatvoren, Baranjci na kupanje mogu odlaziti samo na Suljoške bazene, koji su dio Sportsko-rekreacijskog centra (SRC) Kneževi Vinogradi i nalazi se u općinskom središtu ispod Baranjske planine, veoma poznatom i pod narodskim imenom – Suljoš.

Suljoški SRC ima dva bazena, olimpijski dimenzija 25x50 m i dječji dimenzija 8x8 m, s uređenim okolišem i brojnim dodatnim sadržajima. Prošle, 2018. godine izgrađen je i 50-metarski tobogan, koji je namijenjen ljubiteljima adrenalina. No, ni to nije sve. Prostor oko bazena okružuju i sportski tereni, na kojima se posjetioci mogu rekreirati igrajući košarku, rukomet ili nogomet te vježbati na strit-vorkaut spravama ili iznajmljivati bicikle, kanue za veslanje na ribnjaku ili zorbing-lopte za hodanje po vodi… Od 2017. sastavni dio SRC-a je i izletište Kneževi Vinogradi s odmorištem za cikloturiste, pametnim klupama i sjenicama te asfaltnom stazom za šetnju i rekreaciju.

- Kupališnu sezonu ove smo godine započeli tek druge lipanjske subote jer je prije toga bilo loše i hladno vrijeme, a već sljedeće subote organizirali smo i noćno kupanje od 21 sat do ponoći. Na Suljoške bazene ne dolaze samo Baranjci, nego u velikom broju i stanovnici 26 kilometara udaljenog Osijeka i drugi Slavonci. U odnosu na prošlu godinu morali smo podići cijene pa jednodnevna karta za djecu i mlade od pet do 15 godina radnim danom košta 10, a vikendom i praznicima 15 kuna, a za odrasle 15 odnosno 20 kuna. Naši stalni kupači mogu uštedjeti kupnjom sezonskih ulaznica i obiteljskih paketa – kaže Jasna Petrović, direktorica tvrtke Kneževi parkovi koja upravlja SRC-om.

U krug SRC-a Kneževi Vinogradi, za razliku od nekih drugih kupališnih centara, posjetioci mogu ponijeti svoju hranu i piće, ali je ne mogu unositi na same bazene. Neće, međutim, ostati gladni i žedni i ako dođu praznih ruku. Bogate ugostiteljske usluge dostupne su im u Restoranu Panon svakog dana, a dostupno je i dječje igralište pa je cijeli prostor osobito primjeren porodicama s djecom.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više