Novosti

Kronika

Рaзгoвoр с грaдoнaчeлникoм

У oднoсимa српскe зajeдницe и Грaдa Kaрлoвцa успoстaвљeнa je прaксa квaтрaлних сaстaнaкa кaкo би сe пoбoљшaлa сурaдњa и унaприjeдили oднoси

Large damir mandi%c4%87 kristina %c5%a0tedul fabac prava

Ipak se kreće - Damir Mandić (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić (HDZ) ovih je dana primio predstavnike srpske zajednice Karlovca. S gradonačelnikom su u sastanku sudjelovali njegov pročelnik ureda Stjepan Mrežar i pročelnica Ureda za komunalno gospodarstvo Hermina Plemić dok su s druge strane bili dožupan Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Martinović, predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Rade Vlajnić i predsjednik Mjesnog odbora Sjeničak-Utinja Petar Linta. Tema sastanka je bila analiza realiziranih projekata u ovoj, 2020. godini kao i njihov nastavak u 2021. godini.

- U odnosima srpske zajednice i Grada Karlovca uspostavljena je dobra praksa da se u svakom kvartalu poslovne godine nađu predstavnici jedne i druge strane, te da zajednički rješavaju probleme naše zajednice. Napokon su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi i izrađena je projektna dokumentacija te dobivena i građevinska dozvola za antenski stup na Vlajnić brdu u Gornjem Sjeničaku. Slijedeće godine potrebno je osigurati 300.000 kuna za izgradnju stupa - rekao nam je dožupan Mirko Martinović.

- Izrađena je i projektna dokumentacija i u toku je ishodovanje građevinske dozvole za lokalni cjevovod u naselju Brezova glava, zaseoku Živkovići. Radovi trebaju biti realizirani u sljedećoj godini. Postavljena je javna rasvjeta u naseljima Gornji i Donji Sjeničak i u naselju Okič. U sljedećoj godini potrebno je postaviti javnu rasvjetu u zaseoku Cikuši u Utinji. Izgrađena je projektna dokumentacija i u toku je ishođenje građevinske dozvole za asfaltiranje gradske ceste od Karlovca do drvenog mosta u Utinji, na granici s Općinom Vojnić, u dužini od 1.300 metara. Radovi bi započeli u sljedećoj godini i odvijali bi se po etapama. U Gornjem Sjeničaku, u kojem se nalazi zgrada Društvenog doma, pri kraju su aktivnosti i postupci za utvrđivanje vlasničkog statusa Doma, koji bi nakon toga bio predan na korištenje mještanima ovog područja - dodao je dožupan Martinović.

Razmatran je opet i pravni status srpske zajednice u gradu Karlovcu, te je konstatirano da će se u sljedećim izmjenama i dopunama Statuta grada te Poslovnika o radu vijeća pravno regulirati ova materija i biti usklađena s Ustavnim zakonom i ostalim zakonima o manjinama - zaključio je dožupan Martinović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više