Novosti

Kultura

Rojc na meti lopova

Među ukradenom opremom pulskog neprofitnog Radija Rojc nalaze se miksete, zvučne kartice, laptopi, zvučnici, snimači i stanica za bežične mikrofone, dok su oštećeni mikrofoni, dvije miksete i brojna druga tehnika

Large rojc steta

Utvrđivanje štete (foto Radio Rojc/Facebook)

U noći s četvrtka na petak nepoznati su počinitelji provalili u prostorije pulskog Radija Rojc te ukrali i oštetili ogroman dio opreme, objavljeno je na Rojcovoj službenoj Facebook stranici. Težak je to udarac za tu neprofitnu radiopostaju, koja ne samo da je izuzetno važan lokalni radio zajednice nego i jedan od naših relevantnijih neprofitnih medija općenito.

Između ostalog, među ukradenom opremom se nalaze miksete, zvučne kartice, laptopi, zvučnici, snimači i stanica za bežične mikrofone, dok su oštećeni mikrofoni, dvije miksete i brojna druga tehnika, što je šteta koja se broji u više tisuća eura.

Tijekom dana je policija izvršila očevid u prostorijama Radija Rojc, koje se nalaze u istoimenom društvenom centru smještenom u središtu Pule, u Gajevoj ulici. Riječ je o centru nezavisne kulture u Puli i šire, koji djeluje od kraja devedesetih, kada je zgrada nekadašnje vojarne zaskvotirana, da bi njeno korištenje počelo biti formalizirano od 1999. godine.

Radio Rojc pokrenut je kao medij zajednice korisnika i korisnica Rojca, a s emitiranjem je započeo na 8. mart 2018. Nakon tri godine obitavanja u digitalnom prostoru, 2021. mu je dodijeljena i koncesija – 87.7 MHz – na kojoj nastavlja emitirati.

Nakon kraćeg prekida zbog izvršavanja očevida, tijekom popodneva su iz redakcije objavili da nastavljaju s emitiranjem. Slušati ih možete i putem internetske stranice, a o mogućnostima podrške će ovih dana nesumnjivo biti objavljene konkretnije informacije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više