Novosti

Društvo

Šimpragi poručuju da se vrati "nazad na traktor"

U zagrebačkoj četvrti Črnomerec osvanuo je pogrdni grafit na račun potpredsjednice Vlade Anje Šimprage. Nepoznati autor aludira na njen emotivni govor u Saboru o iskustvu osmogodišnjakinje iz izbjegličke kolone

Large image0

U zagrebačkoj četvrti Črnomerec osvanuo je pogrdni grafit na račun potpredsjednice Vlade Anje Šimprage. Njoj je na jednome zidu poručeno da se vrati "nazad na traktor". Nepoznati autor očito aludira na njen emotivni govor u Saboru, iz kolovoza 2020. kada je govorila o svom iskustvu osmogodišnjakinje koja se našla u izbjegličkoj koloni nakon akcije "Oluja ". Šimpragin iskreni govor tada je izazvao veliku pažnju i naklonost najvećeg dijela javnosti, naravno s izuzetkom desnih zastupnika i huškača na društvenim mrežama.

- Znala sam da su i moji vršnjaci Hrvati s druge strane prošli patnju, strah i da su morali ići putem gdje nije bio njihov dom. Ali sam isto tako znala da će ta ista djeca s jedne i druge strane jednom sjesti za isti stol i ne dozvoliti da se više niti jednom djetetu ukrade pravo na djetinjstvo i sreću - izgovorila je Anja Šimpraga tom prilikom.

Nedaleko od navedenoga grafita pojavio se i onaj na kojem piše "nije ovo Srbija". Na nedavnoj sjednici saborskog Odbora za ustav, prilikom saslušanja nove potpredsjednice Vlade, zastupnica Karolina Vidović Krišto napala je Šimpragu da navodno "veliča Ratka Mladića, a negira Oluju".

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više