Novosti

Politika

Snaga nevolje

HTV je prikazivanjem prve epizode projapijevskog showa ‘Snaga volje’ prošle subote u neatraktivnom terminu napokon predstavio svoj grandiozno najavljen programski adut, u kojem se javnosti pokazuju i dokazuju mladi poduzetnici

Prikazivanjem prve epizode projapijevskog showa ‘Snaga volje’, poduzetničko-zabavnog spektakla rađenog po uzoru na reality Donalda Trumpa, HTV je prošle subote u neatraktivnom terminu u 17.20 sati na Prvom programu napokon predstavio svoj grandiozno najavljen programski adut, u kojem se javnosti pokazuju i dokazuju mladi poduzetnici.

Show koji vodi Željko Kardum, bivši glasnogovornik Zagrebačke burze i odnedavno izvršni urednik u Informativno-medijskom servisu HRT-a, trebao je, prema najavama, biti emitiran u atraktivnom terminu u ponedjeljak, 24. studenoga, nakon Dnevnika, no bio je tiho skinut s programa na intervenciju ravnatelja programa Saše Runjića.

On je stopirao projekt s namjerom da se stvar dodatno ušminka kako bi postala adutom nove programske sheme, koja bi s njegovim potpisom trebala startati u veljači. No kako tvrde naši izvori, nakon odgledanih prvih epizoda od planiranih 16, Runjić je odlučio zakopati taj ‘spektakl’ u subotnji popodnevni termin. Prema službenom priopćenju, prikazivanje ‘Snage volje’ u atraktivnom terminu bilo je odgođeno zbog ‘programsko-produkcijskih razloga’, no kako saznajemo, odustalo se zbog nepovoljnih kritika. Potvrdio je to i urednik emisije Danijel Despot.

- Odluka o promjeni termina došla je od čelnih ljudi koji su prosudili da je to najbolje za emisiju. Kako je riječ o vanjskoj produkciji, nemam nikakvih ovlasti osim što nadzirem emisiju - kazao je Despot i odgovorio kritičarima da ‘Snaga volje’ ipak nije banalna emisija.

Podsjetimo, u tom showu šest poduzetnika početnika natječu se sa svojim projektima za nagradu od 75.000 kuna i obavljaju zadatke kojima se simuliraju poslovni izazovi – kako oblikovati ideju, kako je predstaviti, kako osigurati financiranje i prodaju. Njihove ideje idu ocjenjivačkom sudu, a show moderira blagoglagoljivi Kardum. No koliko je takva emisija u javnom interesu, a koliko je konceptom bliska jeftinoj varijanti spektakala komercijalnog RTL-a i Nove TV, trebala bi prosuditi kvalificirana javnost. Svejedno, Runjić je ‘Snagu volje’ pustio na HRT, a ceh sada plaćaju ‘voljni’ pretplatnici.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više