Novosti

Društvo

Сoциoлoг нa трибини

"Свиjeт у кojeм живимo" биo je нaзив трибинe кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa Српскoг културнoг друштвa Прoсвjeтa нa кojoj je o aктуaлнoм трeнутку у свиjeту гoвoриo свeучилишни прoфeсoр у пeнзиjи, пoлитoлoг и сoциoлoг Влaдимир Лaj

Large 2

Posjetioci su sudjelovali u razgovoru

"Svijet u kojem živimo" bio je naziv tribine karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta. Trajala je više od dva sata, a gost je bio sveučilišni profesor u penziji, politolog i sociolog Vladimir Laj (1947), koji je radio na Institutu Ivo Pilar te predavao na Hrvatskim studijima.

Laj smatra da postoje tri bojazni: okoliš, ekonomija i rat. Ne vidi se da će svijet ići prema dobrome, a političke elite ne reagiraju pravilno. Vladaju pohlepa i opći grabež, nema etike u ponašanju i djelovanju, svatko gleda svoje interese. Za rat u Ukrajini se može reći da je svojevrsni sukob Istoka i Zapada, ali ne krivnjom Ukrajine jer ona nije proizvela rat. Ruske teze su izgovor i Laju to liči na svojevrsni genocid, a ruske teze se ne mogu logično braniti. On smatra da će ovaj sukob dugo trajati, do iscrpljenja svih resursa Rusije i volje Zapada da unedogled daje milijarde za oružje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više