Novosti

Kultura

Solidarno uz kustoski kolektiv BLOK

BLOK- Lokalna baza za osvježavanje kulture poziva suradnike i prijatelje da im solidarno pomognu u prevladavanju teške financijske situacija

Large macron

Suočeni s teškom materijalnom situacijom, kustoski kolektiv BLOK - Lokalna baza za osvježavanje kulture poziva prijatelje/ice i suradnike/ce da ih solidarno podrže kako bi prevladali materijalne probleme koji im otežavaju rad.

"Kao što znate, uvijek smo nastojale osigurati dostojne uvjete za kulturno-umjetnički rad, u vidu materijalne, organizacijske i sadržajne, koncepcijske podrške. Producirale smo pregršt programa u otvorenim i zatvorenim prostorima, radile u sredinama van Zagreba poput Đurđevca i Petrinje, izdale knjiga i publikacija, organizirale brojne javne tribine i predavanja, otvorile BAZU kao novi kulturno-aktivistički prostor i ustupale ga brojnim drugarskim kolektivima, inicirale akcije u obranu kulture kao javnog dobra", poručuju Ivana Hanaček, Dunja Kučinac, Ana Kutleša i Vesna Vuković.

"Rasle smo i organizacijski te dogurale do 5 radnih mjesta. Ipak, kao i brojnim našim kolegama iz polja, ova godina donijela nam je osobitu materijalnu neizvjesnost i sada trebamo vašu solidarnu podršku da je premostimo i zadržimo radna mjesta. Pandemija i potres su dodatno pogoršali situaciju, no ona je, budimo realni, rezultat dugoročne nerazvojne kulturne politike u RH. Zahvalne smo vam za solidarnost i svaku donaciju koju možete uplatiti na naš žiro račun: HR1923600001101414852. Za uplate u devizama vrijedi isti račun. Pozivamo vas da nam uz uplatu javite ukoliko želite da vam dostavimo jedno naše  izdanje po vašem izboru", pozivaju iz BLOK-a. 

Kustoski kolektiv, kako kažu, djeluje na sjecištu umjetnosti, urbanog istraživanja i političkog aktivizma. Njihovi projekti zamišljeni su i realizirani kao platforme za udruženi rad umjetnika, kustosa, istraživača, političkih aktivista i svih zainteresiranih za politiku prostora, proizvodnju zajedničkog, demokratizaciju kulture te za refleksiju umjetničkih praksi iz perspektive njihovih društvenih i proizvodnih uvjeta. Djelujući kontinuirano od 2001. godine BLOK je koncipirao i producirao projekte u javnom prostoru, predavanja, izložbe, dugoročne istraživačke projekte, publikacije, kao i sudjelovao u javnoj raspravi oko neoliberalne transformacije javnog prostora i institucija te u borbi za njihovu demokratizaciju. Od 2016. godine kolektiv vodi BAZU, prostor za produkciju suvremene umjetnosti, edukaciju i aktivizam.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više