Novosti

Politika

Stipendija za novinarsku izuzetnost

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je natječaj za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu. Prijave s prijedlogom svoje priče na temu vladavine prava mogu se poslati do 10. marta

Z8fiyre82komxwauakmbp1mdewy

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je natječaj za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu. Stipendija je namijenjena profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču s prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava, a prijave s prijedlogom svoje priče mogu se poslati do 10. marta.

Ukoliko imate ideju za veliku novinarsku priču i želite ju napisati po najvišim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu uredničku i adekvatnu financijsku podršku, vrijeme je da se prijavite za Stipendiju za novinarsku izuzetnost, poziva BIRN.

Svake godine bira se 10 novinara putem javnog natječaja za stipendiju koja uključuje: 3.000 eura, mentorsku uredničku podršku, sudjelovanje u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najutjecajnijim regionalnim i internacionalnim medijima. Internacionalni žiri na kraju programa izabire tri najbolja novinarska članka i dodjeljuje nagrade.

Vodeći BIRN-ov program ove se godine proširio. Nakon 13 godina podrške novinarima širom Balkana, sada prihvaćaju prijave i iz zemalja Višegradske grupe (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka), pa prijave ove godine mogu poslati iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije i Slovačke.

Prijavni formular, smjernice i sve relevantne informacije vezane za prijavu dostupne su na stranici. Ukoliko su vam potrebne informacije vezane za program i način prijavljivanja pišite na e-mail: fellowship@birn.eu.com

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više