>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Supertalent iz Krnjaka

Trinaestogodišnji Siniša Matijević iz Krnjaka, učenik osmog razreda tamošnje osnovne škole, svojevrsno ‘čudo od djeteta’ koje crta predmete i vozi bicikl zavezanih očiju, ove godine sudjeluje na Supertalentu Nove TV. Nakon prvog eliminacionog nastupa je ušao u polufinale, a sva četvorica članova žirija su mu dali pozitivnu ocjenu.

U nedjelju 7. oktobra bit će prikazan snimak polufinalnog nastupa. Siniša ima strahovit osjećaj za opip što malo tko od likovnih stvaralaca ima, pojasnio nam je Milutin Knežević, nekadašnji likovni pedagog.

- Podršku mi je davao stric. Rekao mi je da ga probam nacrtati zatvorenih očiju i uspjelo je. Nisu mi u početku svi vjerovali. Tako je krenulo kako bih im dokazao da stvarno crtam sa povezom - priča Siniša.

Dodaje da zna kad treba stati olovkom ili crtu povući u nekom drugom smjeru i osjeća udubljenja u papiru. Prijatelji u školi sada ga podržavaju, ali mu u početku nisu vjerovali. Na pitanje kako djevojke gledaju na njegove sposobnosti, kaže da ih to baš i ne zanima.

- Nisam siguran da li da upišem srednju Školu primjenjenih umjetnosti u Zagrebu ili školu za dizajnera u Beogradu. Zagreb mi je bliže, a u Beogradu mi nude smještaj i stipendiju. Nakon srednje škole mogao bih na Likovnu akademiju. Ja bih htio bliže kući - kaže Siniša. Dok Matijevići nisu dobili stan u centru Krnjaka, pješačio je ili išao biciklom gotovo četiri kilometra do škole u Krnjaku iz sela Matijevići.

- Bilo bi dobro kada bi Siniša uspio svoj talent iskoristiti da u životu radi nešto što voli. On je vrlo ozbiljan dečko, u razmišljanjima i shvaćanjima je dosta ispred kolega. Uvjeren sam da će krenuti pravim putem. Ja sam vrlo ponosan na svog sina - rekao nam je Željko Matijević, otac.

Priča o dječaku, objavljena u Privredniku prije par godina, dovela ih je do medija. Čulo se o Siniši u Kanadi, Australiji i SAD-u. Za tri mjeseca, priča nam Željko, Sinišin video je na internetu imao oko 185 hiljada pregleda.

Problem je nabavka papira za crtanje i ostalog materijala od kojeg Siniša također radi figure i skulpture, ali se i to na razne načine rješava. Nada se da će u Super talentu Nove TV ući u finale. Siniša je dobar do vrlo dobar učenik, a Željko kaže da bi bio odličan samo kada bi i kod kuće malo više učio. U polufinalu je također vozio bicikl povezanih očiju da bi potom s povezom crtao.

1/1