Novosti

Društvo

Taкмичeњe из мaђaрскoг

Чeтвртa oснoвнa шкoлa из Бjeлoвaрa билa je oргaнизaтoр Meђужупaниjскoг тaкмичeњa читaњу нaглaс из мaђaрскoг jeзикa нaзвaнoг "Сзéпoлвaсáси вeрсeнy"

Large 2

Voditeljice programa učenja

Četvrta osnovna škola iz Bjelovara bila je organizator Međužupanijskog takmičenja iz mađarskog jezika nazvanog "Szépolvasási verseny". Riječ je bilo, kako i sam naziv na mađarskom kaže, o čitanju naglas, a glavna svrha da kod učenika razvije interes za strane jezike te potakne čitanje na njima.

Sve zasluge za takmičenje koje se već održava treću godinu zaredom ima učiteljica engleskog i mađarskog jezika Dolores Šolaja koja je sve isplanirala i organizovala. Uz Jasminu Rogulju i Zlatu Berkes, Šolaja je bila i članica takmičarskog žirija. Iako su svi učenici bilo dobri, najuspješniji znanjem u uzrastu nastave za 4. razred bile su Lara Pavić, OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića, Grubišno Polje, Lucie Stanja Bartoš, OŠ Jana Amosa Komenskog, Daruvar i Marija Despetović, OŠ Velika Pisanica. U kategoriji predmetne nastave takođe je bilo izvanrednih rezultata. Kao najbolje pokazale su se Lucija Hajduković, 8.c, 4. OŠ Bjelovar, Dorian Lebinac, 6.b, OŠ Velika Pisanica i Nika Ivandija, 7.r., OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića, Grubišno Polje.

Takmičenje je sve učenike koji su osvojili prvo mjesto na školskoj razini  odvelo na županijski finalni krug dok je za sve polaznike mađarskog jezika, osim vrijednih nagrada, obezbijeđen izlet u Budimpeštu od Vijeća mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije. Podršku ovom hvalevrijednom takmičenju dali su Mozaik knjiga, Profil-Klet, Vijeće mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije i Forum mađarskih prosvjetnih radnika u Hrvatskoj.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više