Novosti

Politika

Tribina: Etnička podijeljenost mladih - tako blizu, a tako daleko

O rezultatima višegodišnjeg istraživanja međunacionalnih odnosa kod mladih, na novoj tribini u Privredniku, u utorak, 20. novembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma, govorit će prof. Dinka Čorkalo Biruški, Jovan Vlaović iz ZVO-a i zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov

Ahkorubkiit79hnqiomrcydhxdd

Tribina pod nazivom ‘Etnička podijeljenost mladih – tako blizu, a tako daleko’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 20. novembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Nedavno dovršeno višegodišnje istraživanje međunacionalnih odnosa kod mladih između 11 i 18 godina, koje je obuhvatilo više od 1500 ispitanika iz Istre, Baranje, Daruvara i Vukovara. Istraživanje, pod nazivom ‘Integracije i procesi većine i manjine u etnički mješovitim zajednicama: Uloga međuetničkog kontakta, percipirane prijetnje i socijalnih normi’, donijelo je novi pogled na međuetničke odnose te odgovor na pitanje kako mladi pripadnici većinskog naroda i manjina gledaju jedni na druge.

Analizirajući rezultate tog istraživanja, s posebnim osvrtom na odnose mladih Srba i Hrvata u Vukovaru i na Baniji. na tribini će govoriti dr. sc. Dinka Čorkalo Biruški, profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autorica istraživanja, Jovan Vlaović, predsjednik Odbora za ljudska prava ZVO-a i Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a. Tribinu će moderirati novinar Saša Kosanović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više