Novosti

Politika

Tribina: ‘Jasenovac 1945-1947. - fotomonografija’

Knjiga Đorđa Mihovilovića, koja raskrinkava laž o navodnom poslijeratnom logoru Jasenovac, bit će predstavljena u utorak, 6. lipnja, u 18 sati u Privrednikovom domu u Zagrebu, a o njoj će govoriti Nataša Mataušić, predsjednica Upravnog vijeća JUSP Jasenovac, povjesničar Milan Radanović i novinar Tihomir Ponoš

A6prj82h80wlkppby50lpcz2xn0

Tribina o knjizi ‘Jasenovac 1945-1947. - fotomonografija’, u organizaciji Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 6. lipnja, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma u Preradovićevoj ulici 18/1 u Zagrebu.

O ovoj knjizi autora Đorđa Mihovilovića, povjesničara i istraživača zaposlenog u JUSP Jasenovac govorit će Nataša Mataušić, predsjednica Upravnog vijeća JUSP Jasenovac, povjesničar Milan Radanović i Tihomir Ponoš, novinar ‘Novog lista’, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

SPD ‘Privrednik’ predstavlja ovu knjigu u vremenu kada povijesni revizionisti marširaju institucijama, kada su naslovnice otvorene za njihove, kada ih rado ugošćuju u emisijama javne televizije. Ova fotomonografija s više od 700 fotografija raskrinkava laž o navodnom poslijeratnom logoru Jasenovac, kojoj je namjera izjednačiti zločin ustaškog genocida i narav ustaške marionetske države NDH s poslijeratnom komunističkom Jugoslavijom. Pokušaj desničara da se ni iz čega stvori mit o ‘Titovom Jasenovcu’, osim što predstavlja izvrtanje istine, uvreda je žrtvama pravog koncentracionog logora Jasenovac u kojem je stradalo najmanje 83.000 nevinih žrtava. Mihovilovićeva knjiga, koja je gotovo prešućena u hrvatskoj javnosti, fotografijama snimljenim po oslobađanju tog logora dokazuje da su ustaše iza sebe ostavile samo mrtva tijela logoraša te spaljene i minirane zgrade.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više