Novosti

Kronika

Tužna sudbina Miloša Niševića

Prije pet godina Miloša Niševića, tada 88-godišnjaka, u selu Roviška na Baniji posjetio je novinar Novosti Vladimir Jurišić i napisao reportažu o njegovom teškom životu. Nišević je dvije godine kasnije nestao, da bi policija lani pronašla njegovo tijelo i u istrazi utvrdila da je za ubojstvo iz koristoljublja kriv Milošev unuk Aleksandar

Large milos1

Miloš Nišević (foto Vladimir Jurišić)

Tužna vijest obišla je jutros Hrvatsku. Policija je utvrdila da je Aleksandar Nišević, 29-godišnjak iz Gline koji je u srpnju prošle godine uhapšen jer je u Splitu bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dvije žene, osumnjičen za ubojstvo djeda Miloša Niševića koji se vodi kao nestali od 2019. godine.

"Policija je dovršila složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Teško ubojstvo' na štetu tada 89-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem prosinca 2019. godine", stoji u najavi konferencije za novinare. "Utvrđeno je da je između 16. i 19. prosinca 29-godišnjak došao kod 89-godišnjeg muškarca u obiteljsku kuću gdje je nakon verbalnog sukoba tupim predmetom zadao više udaraca od kojih je isti preminuo. Osumnjičeni je potom u cilju prikrivanja kaznenog djela tijelo sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine su pronađeni dijelovi tijela i odjeće", rekao je načelnik PU sisačke Luka Pešut.

Miloš Nišević (Foto: Vladimir Jurišić)

Dana 28. prosinca 2019. godine policiji je prijavljen nestanak 89-godišnjeg Miloša, koji je posljednji put viđen deset dana ranije. Kako su tada pisali lokalni portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je sudjelovalo i dvadeset spašavatelja HGSS-a s tri potražna tima sa psima. Na terenu su bila i trojica djelatnika MUP-a te četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovjek nije možda ubijen i bačen u neki bunar. Osim toga, sudionici potrage su kopali i pregledavali i odlagalište gnoja u dvorištu njegove kuće jer se mislilo da ga je možda ubojica tu zakopao, pišu mediji, naglašavajući da je – prema neslužbenim vijestima – tijelo bilo raskomadano.

Prije točno pet godina novinar Novosti Vladimir Jurišić posjetio je Miloša Niševića i napisao jednu u nizu svojih reportaža pod naslovom „Sudbina je tako htjela“ iz tog kraja o teškom životu Srba. Reportažu možete pročitati ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više