Novosti

Politika

U Drnišu uklonjeni grafiti govora mržnje

Poslije pisanja Radija Drniš da na glavnoj cesti stoje pozivi na smrt ‘Ubij Srbina’, ‘Mrzin Srbe i pandure’ te ‘Za dom spremni’, komunalni redari uklonili su uznemirujuće poruke, a PU šibensko-kninska najavljuje kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja

J1tm71wsox11qxxtbtqlfp12tm5

(foto Radio Drniš Facebook)

Na glavnoj cesti u Drnišu koja vodi prema Kninu u nedjelju, 19. jula, pojavili su se grafiti s porukama mržnje usmjerene prema Srbima. Brzom reakcijom policije poruke koje pozivaju na smrt su uklonjene.

Na Facebook stranici Radio Drniš u nedjelju su objavljene fotografije s grafitima uznemirujućeg sadržaja. Na dugačkom zidu pored prometnice bilo je ispisano ‘Ubij Srbina’, zatim ‘Mrzin Srbe i pandure’, ‘Za dom spremni’, ‘Ubij pandura’ te još jedno ‘Ubi Srbina’, a nepoznati počinitelji ispisali su i simbol NDH – ustaško slovo ‘U’.

‘Sramota! Grafiti govora mržnje u Drnišu. Gore ne može… Zar smo na to spali’, stoji u objavi Radija Drniš.

Poslije ove objave, PU šibensko-kninska obavila je očevid nakon čega su komunalni redari prefarbali poruke mržnje te cijeli zid obojali u bijelo.

U izjavi za Novosti glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor rekla je da je policija podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

- Zasad nepoznatog počinitelja teretimo za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari u vezi sa zločinom iz mržnje, s obzirom na poruke koje je ispisao. Provodimo dalje izvide u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja. Uvijek kada su u pitanju grafiti neprimjerenog sadržaja, na uvid izlazi policija, obavlja se očevid, a nakon toga se obavještava komunalno redarstvo radi sanacije - rekla je Marica Kosor.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više