Novosti

Kronika

Uredite zemljišne knjige

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Plaški: ‘Neopterećeni međuljudski odnosi su preduvjet da se ide korak naprijed, a nulta točka je usklađivanje zemljišnih knjiga. Imate za to godinu dana vremena te županijski i nacionalni novac na raspolaganju’, poručio je župan Damir Jelić

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Plaški, koji se obilježava od 12. do 14. oktobra u znak sjećanja na Drugo zasjedanje ZAVNOH-a održano 1943. godine.

- Mi žitelji općine Plaški ponosimo se činjenicom da se to povijesno zasjedanje održalo u našem mjestu. Očekujem da će se u narednim godinama kada se u Hrvatskoj popravi ekonomska situacija, pronaći sredstva da se u Plaškom organizira obilježavanje povijesnog događaja na najvišoj državnoj razini - kazao je Pero Damjanović (SDP) načelnik općine.

Načelnik je ukratko podsjetio što je u općini urađeno u proteklih godinu dana kao i u proteklih nepunih pet godina, koliko je on na čelu općine. Najviše se radilo na obnavljanju infrastrukture, na pokušaju dovođenja investitora ne bi li se otvorio neki proizvodni pogon i tako se zadržali ljudi u ovom kraju. To će biti zadaci i u narednom mandatnom periodu. Međunacionalnih ekscesa nema, jer je svima jednako loša ekonomska situacija. U prvom kvartalu ove godine, Plaški je napokon uskladio svoj općinski Statut s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina te tako regulirao prava Srba na dvojezičnost i upotrebu svojih simbola i znamenja.

Ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović poželio je domaćinima uspjeh u radu.

- Ako su međuljudski odnosi neopterećeni i dobri to je preduvjet da se ide korak naprijed. Nulta točka je usklađivanje zemljišnih knjiga. Ako je radno mjesto u pitanju, osnova su čiste zemljišne knjige. U svakoj sredini gdje postoji problem zemljišnih knjiga, jer nema ni jednog projekta bez toga, županija će se uključiti i lobirati kod države da rastereti vaš proračun koliko je god moguće. Također, naš tim kao i vaš dožupan ćemo vam biti na usluzi koliko možemo. Dat ćemo vam dati silan motiv da svoje probleme brže riješite. Bit ću vrlo jednostavan, ali nemilosrdan. Neće se moći javiti na županijski fond i tražiti novac svi koji imaju otvorena pitanja. Imate godinu dana vremena i imat ćete za to na raspolaganju županijski, kao i nacionalni novac. Moramo odraditi i dosta projekata, a u godini 2020/2021. će u razvojnoj agenciji ‘Karla’ na raspolaganju biti 100 do 200 miliona kuna za ostvarenje tih projekata. Kolegij župana će svake godine dolaziti i mjeriti rezultate vašeg rada - poručio je župan Karlovačke županije Damir Jelić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više