Novosti

Kronika

Uspjeh jagodnjačkih ribolovaca

‘Dravica’ druga u Kupu Hrvatskog ribolovnog saveza: Članovi Sportskog ribolovnog društva iz Jagodnjaka postigli najveće ekipne i pojedinačne uspjehe čime su ostvarili najbolje rezultate u petnaestogodišnjem postojanju društva

4u6txncd92m1kny8ix47hbifcai

Predsjednik HŠRS-a Vladimir Sever, Milica Nedić, Đurđa Gligorić, Dragana Đorđević, tajnik HŠRS-a Tomislav Feldhofer i Željko Nedić (čuči)

Prošlog mjeseca, na Staroj Dravi kod Bilja i nadomak Osijeka, održan je 64. Kup Hrvatskog športskog ribolovnog saveza (HŠRS). U kategoriji seniorki učestvovala je i ekipa Sportskog ribolovnog društva ‘Dravica’ iz baranjskog opštinskog središta Jagodnjaka i ostvarila drugo mjesto, što je jedan od najboljih rezultata u petnaestogodišnjem postojanju tog društva. I ne samo to, ovo je jedan od najvećih ekipnih ili pojedinačnih uspjeha sportista iz Općine Jagodnjak.

Ekipa ‘Dravice’ učestvovala je u sastavu: Milica Nedić, Đurđa Gligorić i Dragana Đorđević. Predsjednik Društva je Željko Đekić, a kapiten ekipe je Željko Nedić. U tom sastavu ta je ekipa učestvovala u nizu takmičenja još u juniorskoj konkurenciji i ostvarila i ranije zapažene rezultate. U Kupu je pobijedila ekipa ‘Klen’ iz međimurske Svete Marije. Evo šta o svemu kaže kapiten Željko Nedić.

- Ova ekipa je dosta mlada, vjerovatno je bila i najmlađa na takmičenju. Osim te tri djevojke, nemamo drugih takmičarki pa se takmičimo bez rezerve. Može se reći da je Kup HŠRS-a plafon takmičenja u sportskom ribolovu, a samo takmičenje bilo je dosta naporno, voda topla, a vodostaj nizak. Za kup smo se pripremali tako da ne utrošimo mnogo sredstava na pripremnim takmičenjima. Za glavno takmičenje nabavili smo najbolje mamce i hranu, izašli spremni i rezultat je postignut. Druge ekipe bile su bolje opremljene od nas. Pojedinačni pribor kod nekih vrijedi i do 20 hiljada kuna, dok naš vrijedi od 500 do hiljadu kuna, kaže trener.

S pobjedničkom ekipom iz Svete Marije znaju se desetak godina i u prijateljskim su odnosima. Dobro su opremljena ekipa, čije društvu ima dosta stručnjaka iz ove oblasti i sva potrebna sredstava.

- Na popisu takmičarki za ovogodišnji kup nalazilo se petnaestak državnih reprezentativki, a gotovo sve njihove ekipe plasirale su se ispod nas. Sve reprezentativke na neki način nas podržavaju u nastojanju da što više naučimo i steknemo potrebna znanja. Posebno ističem gospođu Maricu Habeković, staru i iskusnu takmičarku, koje je ovdje bila rezerva u ekipi Poljanskog Luga. Sreli smo se dosad mnogo puta i našim takmičarkama pomaže otkrivanjem malih tajni, koje je naučila u dosadašnjoj karijeri. Još nam ostaje da savladamo mnoge tehnike u pecanju, a za to treba imati i sredstava i dosta treninga – naveo je Željko Nedić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više