Novosti

Društvo

Oсвeћeн Св. Нeктaриje

Зa шeст гoдинa, у бaрaњскoм сeлу Jaгoдњaку, у пoрти Свeтoг Никoлe из 1725., пoникao je нoви хрaм Свeтoг Нeктaриja Eгинскoг, гдje je свeту aрхиjeрejску литургиjу служиo eпискoп oсjeчкo-пoљски и бaрaњски Хeрувим

Large informator osve%c4%87en %c4%87irilica

Nova crkva u Jagodnjaku

Na Svetlu nedelju 22. aprila, šest godina otkad su 2017. osvećeni temelji crkve, episkop osječko-poljski i baranjski Heruvim služio je svetu arhijerejsku liturgiju u novom hramu Svetog Nektarija Eginskog u baranjskom selu Jagodnjak. Podsetimo, za nepunih šest godina, u Jagodnjaku u porti crkve Svetog Nikole iz 1725. godine, ponikao je novi hram. Ponikao je snažnom verom i trudom, a pre svih jagodnjačkog sveštenika Slobodana Majkića.

U temeljima novog hrama pohranjeno je preko trideset svetinja među kojima su i one iz Svete zemlje, sa Kosova i Metohije. Sveštenik Majkić, koji u Jagodnjaku služi preko dvadeset godina, uz to što obnavlja sakralne objekte pritom gradi i nove. Svojevremeno su se svi čudili kada je odlučio da pored postojeće crkve stare skoro tristo godina, gradi još jedan hram, ali uz pomoć vernika hram je nikao u samo sedam meseci. Kada je izgradnja Svetog Nektarija počela, krenulo se i sa izgradnjom gostoprimnice.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više