Novosti

Politika

Eпaрхиjски oрдeн министру Mилoшу Вучeвићу

Вaшa eпaрхиja je стуб зajeдништвa и сaбoрнoсти, aли и вeликa oдгoвoрнoст зa свe кojи стe бирaни oд нaшeг нaрoдa дa гa прeдстaвљaтe дa будeтe слoжни, дa пoштуjeтe Хрвaтску и дa вoлитe свojу Србиjу, кaзao je пoтпрeдсjeдник српскe Влaдe Mилoш Вучeвић примajући нajвиши eпaрхиjски oрдeн Свeтoг Стeфaнa Штиљaнoвићa

Large vucevic

Miloš Vučević i episkop Heruvim (foto Eparhija osječkopoljska i baranjska)

Na Petrovdan, 12. jula, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Srbije Miloš Vučević bio je u posjetu Eparhiji osječkopoljskoj i baranjskoj gdje ga je episkop Heruvim odlikovao najvišim eparhijskim ordenom Svetog Stefana Štiljanovića prvog reda.

"Danas kada slavimo ove divne Apostole Hristove, ovo skromno odlikovanje je samo mali vid pažnje za svu Vašu žrtvu i brigu koju pokazujete za našu Crkvu u ovom delu Republike Hrvatske, a i šire. Učinili ste mnogo toga za našu zajednicu u Vukovaru, pomogli ste nam mnogo oko obnove Sabornog Hrama u Dalju i u mnogim drugim prilikama ste pokazali veliku bratsku ljubav prema našoj bogomčuvanoj Eparhiji osečkopoljskoj i baranjskoj. Dragi u Hristu brate dogolgodenstvuj, na mnoge i blage godine!", kazao je tim povodom Heruvin.

Zahvaljujući se na visokom priznanju, ukazao je na veliku odgovornost izabranih predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj.

"Verujem da ćemo nastaviti zajedno da radimo, sa svima vama, na očuvanju našeg nacionalnog, kulturnog, političkog identiteta, što je ljudsko i prirodno pravo svakog naroda i svakog pojedinca, čuvajući individualna, ali i kolektivna prava. Svakako je Vaša eparhija, preosvećeni vladiko, stub zajedništva i sabornosti, ali i vaša velika odgovornost, braćo i sestre, koji ste birani od našeg naroda u ovom delu Hrvatske da ga predstavljate i da mu budete odgovorni, da budete jedinstveni, složni, da poštujete Republiku Hrvatsku i naravno da volite svoju Srbiju. Svima vam čestitam ovaj veliki praznik i nadam se da ću biti dostojan ovog priznanja", naglasio je ministar obrane.

Svetoj Liturgiji prisustvovali su Dragana Jeckov, potpredsjednica SDSS-a i saborska zastupnica, Vojislav Stanimirović, predsjednik Glavne skupštine SDSS-a, Dejan Drakulić, predsjednik ZVO-a, Aleksandar Nakić, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada…

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više