Novosti

Društvo

Инвeстициja у Гмajну

Oпћинa Jaгoдњaк кoнтинуирaнo рaди и нa унaпрeђeњу кoмунaлнe инфрaструктурe и oпрeмaњу лoкaлнoг кoмунaлнoг пoгoнa "Гмajнa", нaзвaнoг пo излeтишту уз сjeвeрoистoчни руб нaсeљa

Large nedi%c4%87

Načelnica Danijela Mlinarević

Danijela Mlinarević, načelnica Općine Jagodnjak, jedine u Baranji sa srpskom većinom, izjavila je da se Općina može pohvaliti uspješnom 2023. godinom te da Općina i njezini stanovnici s optimizmom mogu gledati na 2024. i općenito na budućnost.

Općina Jagodnjak svake godine, kroz financijsku podršku iz proračuna, potiče rad lokalnih udruga i sportskih klubova, a kroz stipendije podržava i studente sa svog područja. Usto, ne zaboravlja ni svoje najmlađe i najstarije stanovnike pa je nedavno podijelila novogodišnje paketiće djeci, a umirovljenicima s penzijom do 500 eura isplatila božićnicu u iznosu od 30 eura.

Općina, vrijedi to istaći, kontinuirano radi i na unapređenju komunalne infrastrukture i opremanju lokalnog komunalnog pogona "Gmajna", nazvanog tako po uređenom izletištu uz sjeveroistočni rub naselja Jagodnjak, pored koga prolazi baranjski dio autoputa zvanog "Slavonika".

Prošle godine potpuno je završen i projekt rasvjete u Bolmanu, kao i zamjena postojećih rastrošnih sijalica javne rasvjete u općinskom sjedištu Jagodnjaku i mjestašcu Majškim Međama, poznatom po revolucionaru Jovanu Laziću. Osim toga, asfaltom su presvučene dvije važne ulice, uređivane su šetnice, parkovi i zelene površine te etnokuća. Na igralištu Nogometnog kluba "Jovan Lazić" u Bolmanu postavljeni su reflektori, a radi se i na projektu rasvjete Novog Bolmana.

Kako bi Komunalno trgovačko društvo Gmajna moglo unaprijediti svoje usluge, Općina mu je nabavila nove strojeve, uključujući malčer, trimere i druge alate. Također je održana i uspješna vježba Civilne zaštite u suradnji s državnim žurnim službama.

Općina na razne načine potiče društveni i kulturni život na svom području te njegovanje tradicije i obilježavanje značajnih događaja iz prošlosti pa tako, na primjer, organizuje ili suorganizuje "kermenc" Petrovo, "Cigan-pečenje" ili godišnjice Bolmanske bitke u Bolmanu, a u Jagodnjaku Kulinijadu, Fišijadu, "Baranjsku už'nu", Nikoljdanski turnir u basketu ili – doček srpske Nove godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više