Novosti

Kultura

Бaрaњскa уж’нa

Члaницe удружeњa жeнa "Срeтнe и спрeтнe" припрeмилe су прeкo 40 врстa трaдициoнaлних jeлa и прeкo 40 врстa кoлaчa зa гaстрo мaнифeстaциjу Бaрaњскa уж’нa у сeлу Jaгoдњaк

Large %c5%a0esta %c4%87irilica

Uzbudljiva trpeza u Jagodnjaku

U organizaciji udruženja žena "Sretne i spretne" iz Jagodnjaka, i saradnji s Opštinom Jagodnjak u baranjskom selu, koje je najpoznatije po kulenu, održana je gastro manifestacija Baranjska už’na kojoj su po šesti put predstavljena tradicionalna jela, kolači i druge delicije.

Članice Udruženja žena "Sretne i spretne" pripremile su preko 40 vrsta jela, i preko 40 vrsta kolača pa se na prepunim stolovima našlo svega najbolje iz prebogate baranjske gastro ponude.

Izložbu je otvorila predsednica Radmila Dvornić Stojković, koja je istaknula da je Udruženje mlado, ali da su unatoč tome članice vrlo iskusne te pune ideja i planova. "Sretne i spretne" iz Jagodnjaka trenutno ima 25 članica.

- Svake godine održavamo manifestaciju Baranjska už’na, ovo nam je šesta po redu, a udruženje deluje sedam godina. Pripremile smo velik broj jela i kolača, ali mogu se pronaći i lovački specijaliteti, sve što se jelo nekad na ovim prostorima. Baranja ima najbogatiju kuhinju i asortiman hrane - rekla je Radmila Stojković.

Načelnica Opštine Jagodnjak Danijela Mlinarević rekla je kako Općina podržava rad udruženja i ovu manifestaciju. Druženje na šestoj gastro manifestaciji Baranjska už’na potrajalo je poprilično, a na stolovima je ostalo malo toga.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više