Novosti

Kultura

Вeчe уз грaмoфoн

У бeлoмaнaстирскoм Српскoм културнoм цeнтру oдржaнo je jeднo нeуoбичajeнo дружeњe, искључивo жeнскo, нaзвaнo "Вeчe eвeргринa". Oргaнизoвaлe су гa др. Свeтлaнa Пeшић и Рaдмилa Oгњeнoвић

Large 5

Uživanje uz evergrine

Posljednje subote u februaru, u belomanastirskom Srpskom kulturnom centru, koji se nalazi u Ulici Imre Nađa broj 8, održano je jedno neuobičajeno druženje, isključivo žensko, nazvano "Veče evergrina". Organizovale su ga dr. Svetlana Pešić i Radmila Ognjenović, predsjednice Srpskog kulturno-umetničkog društva (SKUD) "Jovan Lazić" i Srpskog udruženje žena (SUŽ) "Dukat".

U ugodnoj atmosferi, uz vječne melodije šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. stoljeća i pripremljenu zakusku, pozvane gošće provele su prijatno veče, uživale u bezvremenskim hitovima i – zaplesale. Kolače su pripremile članice SKUD-a, SUŽ-a i Kluba Mamma, koje su bili i prisutne, a bile su pozvane članice udruženja žena "Suljošanke" iz Kneževih Vinograda te "Kola srpskih sestara" iz Belog Manastira. Sa starog gramofona i CD-plejera puštali su se nekadašnji šlageri, pop i rok melodije, disko-muzika. Slušali su se Arsen Dedić, Kemal Monteno, Zdravko Čolić, "Azra", "Bijelo dugme", "Idoli", "Zana", "Bitlsi", "Pletersi", Elvis, Glen Miler, Luj Armstrong i drugi tada popularni izvođači, za svakoga ponešto.

- Naše "Veče evergrina" podsetilo je prisutne dame na nekadašnje odlaske u disko-klubove i zabavu uz gramofon i ploče, na danas nezamislivo vreme kad se izlazilo u sedam sati uveče, a vraćalo kući sat pre ponoći, kad se s nestrpljenjem čekala subota i odlazak u "plesnjake" – s  nostalgijom kaže dr. Svetlana Pešić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više