Novosti

Politika

Vukobratović: Važno je da Srbi budu legitimno predstavljeni

Važno je da srpska zajednica aktivno sudjeluje u izgradnji Zagreba kao multikulturnog, demokratskog, održivog i socijalnog grada, poručio je Nikola Vukobratović, kandidat na dopunskim izborima za predstavnika srpske nacionalne manjine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Large img 20211001 170911

Boris Milošević, Tatjana Vukobratović Spasojević i Nikola Vukobratović na zagrebačkom Cvjetnom trgu (foto Novosti)

Uoči prvih dopunskih lokalnih izbora za Skupštinu Grada Zagreba, na kojima će se u nedjelju birati predstavnik srpske nacionalne manjine, danas je na Cvjetnom trgu održana konferencija za medije. Potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević predstavio je SDSS-ovu listu za dopunske izbore čiji je nositelj Nikola Vukobratović, a uz njega su zastupljeni i Natalija Koprenica, Dejan Karapandža, Tatjana Vukobratović Spasojević i Stojan Latinović.

Kandidat za zastupničko mjesto Nikola Vukobratović upozorio je da se dopunski izbori nisu ni trebali održati.

- Imamo dopunske izbore zato što nijedna od stranaka na svojim listama nije imala predstavnika srpske nacionalne manjine. Srpska zajednica je prikupljanjem potpisa izrazila želju da bude ravnomjerno zastupljena u skladu s udjelom u broju stanovnika Zagreba. Riječ "Srbin" se na majskim izborima koristila praktično kao psovka, Srbi su se predstavljali kao skupina koja nema nikakvo legitimno pravo da bude predstavljena i zastupljena u skupštini - kazao je Vukobratović i objasnio da su izbori važna prilika da se Srbi predstave kao zajednica koja ne samo da ima pravo da bude legitimno predstavljena, već i koja je zainteresirana da aktivno sudjeluje u izgradnji Zagreba kao multikulturnog, demokratskog, održivog i socijalnog grada.

- Pozivam sve ljude da izađu izbore i pronađu svoje biračko mjesto - poručio je Nikola Vukobratović.

Boris Milošević je naveo da je bitno da svi Srbi i Srpkinje u Zagrebu iziđu na ove izbore i iskoriste svoje biračko pravo.

- Vrlo je važno da prije samog glasanja provjere gdje su njihova biračka mjesta. Nažalost za ove izbore, od 606 biračkih mjesta koji su redovni na svim izborima, u nedjelju ćemo imati samo 36 biračkih mjesta - naglasio je Milošević i dodao da će pripadnici srpske nacionalne manjine u Zagrebu u nedjelju dati legitimitet svom predstavnku koji će promovirati manjinsku problematiku u Gradskoj skupštini.

- Ovo su povijesni izbori jer su prvi dopunski u Zagrebu, moguće da će biti i posljednji. Vjerujem da će stranke ubuduće voditi računa, da se ne ponove dopunski izbori - kazao je Milošević.

Točno biračko mjesto može se provjeriti na ovoj poveznici, u registru birača te na brojevima telefona 01/610 1767 ili 01/610 1768. Popis biračkih mjesta nalazi se ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više