>

novosti logo

Piše R. I.

Za otvorenu Europu

U znaku solidarnosti prema izbjeglicama, Mreža antifašistkinja Zagreba i Inicijativa ‘Dobrodošli!’organiziraju 8. Marš solidarnosti pod nazivom ‘Za otvorenu Europu!’. Marš će se održati u subotu, 14. studenog 2015., a okupljanje započinje točno u podne na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma

U trenutku kada se sve više žica gradi oko država članica Europske unije, Mreža antifašistkinja Zagreba i Inicijativa ‘Dobrodošli’ pozivaju građane da se pridruže skupu podrške izbjeglicama, daju svoj glas za humanu, solidarnu i otvorenu Europu i izraze neslaganje s trenutnom politikom europskih institucija i vlada.

‘Migracije ljudi iz ratom zahvaćenih područja, onih koji bježe od siromaštva, nasilja i drugih nepravdi postali su naša svakodnevica. Europska unija na taj fenomen migracijskih kretanja već dugi niz godina odgovara sve većom kriminalizacijom zatvarajući svoje granice i gradeći neprobojnu Tvrđavu Europu. Vrijeme je da se njeni zidovi sruše i da Europa postane sigurno utočište za sve, u skladu s njenim proklamiranim temeljnim vrijednostima’, navodi se u pozivu.

Skup podrške izbjeglicama počinje na Trgu žrtava fašizma s kojeg će se krenuti prema Tomislavcu i oko 15 sati Marš solidarnosti završiti na Trgu Europe. Na svakom od tih punktova održat će se govori i zahtjevi aktivista prema institucijama i vladama.

1/1