Novosti

Politika

Za Penavu je sudjelovanje Milasa u delegaciji SNV-a neviđeni skandal

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prozvao je Vladu i državnog tajnika Zvonka Milasa, tvrdeći da je bacanje vijenca u Dunav u počast srpskim civilnim žrtvama neviđeni skandal, dok je njegova zamjenica Ivana Mujkić kazala da se osjeća "izdano i prodano"

Large penava

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (foto Miranda Čikotic/PIXSELL)

Nakon njegove zamjenice Ivane Mujkić, odlazak delegacije SNV-a u kojoj će biti i državni tajnik Zvonko Milas u utorak u Vukovar i bacanje vijenca u Dunav u počast srpskim žrtvama ubijenim prije opsade, komentirao je i gradonačelnik Ivan Penava. Iz samoizolacije u kojoj se našao zbog zaraze koronavirusom, Penava je dao intervju Media servisu u kojem je sudjelovanje HDZ-ovog dužnosnika u delegaciji SNV-a nazvao neviđenim skandalom.

"Mislim da je ovo skandal koji još nije viđen u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Ovo se svodi na potpitanje kakvu nam to povijesnu istinu Vlada Republike Hrvatske, Vlada Andreja Plenkovića, otkriva s ovim današnjim činom polaganja vijenca 17. studenog u Dunav za poginule Srbe, i to kako oni kažu prijeratnim događajima, događajima koji su prethodili ratu'', kazao je Penava.

Dan ranije, Ivana Mujkić na svom Facebook profilu napisala je da se zbog Milasa osjeća "izdano i prodano… na rubu suza od žalosti i gorčine" zbog toga što će i državni tajnik Zvonko Milas u utorak nazočiti bacanju vijenca u Dunav u spomen na ubijene Srbe iz Vukovara 1991.

"Čitam danas u medijima da će sutra, 17. studenoga Pupovac u pratnji Zvonka Milasa HDZ-ovog državnog tajnika, inače Vukovarca 'baciti vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti'. U ovom trenutku kao Vukovarka prije svega, osjećam se izdano i prodano…na rubu suza od žalosti i gorčine", napisala je Mujkić te dodala da se 18. studenoga u Koloni sjećanja prisjećaju svih koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Vukovar, neovisno o njihovoj nacionalnosti. "Cijela Hrvatska prisjeća se žrtava velikosrpske agresije, osim onih koji već godinama 17. studenoga bacaju 'venac' u Dunav i prisjećaju se svih ostalih. A pitam se koji su to ostali? Kome će to gospodin Milas u ime Vlade RH i HDZ-a, čiji je član, baciti vijenac u Dunav!? Očito onima koji su poginuli vršeći agresiju na naš grad… na njegov grad između ostalog", napisala je i istaknula da se "srami svoje države i iz dna duše se srami stranke čiji je član do prije par mjeseci bila".

Mujkićini istomišljenici ispod njenog statusa komentirali su, između ostalog, kako očito "treba konačno nekog bacit u Dunav da malo oladi nakon svih ovih godina pljucanja po hrvatskim braniteljima Vukovara", uz neizbježno "Za dom spremni".

Podsjetimo da će danas državni tajnik i vukovarski branitelj Zvonko Milas, zajedno s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem i predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem položiti vijenac u Dunav za stradale građane srpske nacionalnosti prije početka opsade grada te vijenac za hrvatske branitelje i civile ubijene na Ovčari, dok će Milošević sudjelovati u srijedu s premijerom Andrejem Plenkovićem u Koloni sjećanja,

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više