Novosti

Kronika

ZborXop nastupio na Danu nacionalnih manjina Grada Zagreba

Nacionalne manjine nisu zaboravile svoje sugrađane i prijatelje, niti su njih zaboravili sugrađani i prijatelji, rekao je Juraj Bahnik, predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagreba

Oq1ggejx2kp9q2auqu67um5osgl

Nacionalne zajednice u Zagrebu, u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, tradicionalno obilježavaju svoj dan 15. jun. Međutim, zbog dobro poznate situacije, obilježavanje tog dana nije moglo biti upriličeno na Zrinjevcu, već je svečanost otvaranja održana tog dana kod fontana blizu Nacionalne sveučilišne knjižnice, a nastavak je slijedio u vidu nastupa zborova nacionalnih manjina kod paviljona u Botaničkom vrtu.

Tako su 18. juna nastupili ZborXop, koji djeluje u zagrebačkom pododboru SKD ‘Prosvjete’ pod vodstvom Jovane Lukić, kao i ženski zbor Bulbuli iz KDBH ‘Preporod’ pod vodstvom Ismeta Kurtovića. Publika, njih 30-ak s uživanjem je slušala srpske narodne pjesme ZborXopa i sevdalinke zbora Bulbuli.

- Nacionalne manjine nisu zaboravile svoje sugrađane i prijatelje, niti su njih zaboravili sugrađani i prijatelji - rekao je Juraj Bahnik, predsjednik Koordinacije, ističući da su organizatori nastojali spojiti lijepu prirodu i lijepu pjesmu u Botaničkom vrtu, koji je, kao i nacionalne manjine, tradicija Zagreba.

Nastupom su bile oduševljene i članice ZborXopa, s obzirom da im je nakon proslave 8. marta u ‘Prosvjeti’ to bio prvi javni nastup.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više