Novosti

Kronika

Zilijardu oblika sreće

Uopšte nije neophodno da neko ima puno para, rekla je u Vukovaru novinarka i umetnica Mirjana Bobić Mojsilović

Large mojsilovi%c4%87

Energija i harizma - Mirjana Bobić Mojsilović (foto Instagram)

Popularna književnica, novinarka i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović iz Beograda gostovala je 10. septembra u Vukovaru na poziv Udruženja žena "Negoslavčanke", a u sklopu projekta "Žene sa istoka 2". Autorka "Dnevnika jedne domaćice", jednog od najboljih srpskih bestselera koji je doživeo 30 izdanja, predstavila je novo izdanje svoje prve zbirke kratkih priča "Baba, nemoj ništa da me pitaš" dopunjeno sa devet novih priča. Književnoj večeri u Srpskom domu prisustvovalo je više od 150 posetilaca, većinom žena.

- Ono što garantujem to je sigurno jako dobar provod uz te priče. Ovo su priče o ljubavi na jedan humorističan način, kako sam ja to videla pre dvadeset godina, ali ima i ozbiljnih priča. To su priče o našim životima, takvima kakvi jesu - kazala je autorka koja je govorila i o svojim počecima u književnosti, usponima, padovima, predrasudama, inspiraciji, životu, ljubavi i sreći.

- Ključ je da ne dozvolimo nikome da nam ubije strast za životom, igrom,  strast za stvaranjem, tu prirodnu potrebu da nam bude lepo, da budemo srećni. Uopšte nije neophodno da neko ima puno para ili da ima 25 godina i brz auto ili da ima najlepšeg i najmišićavijeg frajera. Sreća ima zilijardu oblika, a traganje za srećom je već sreća – poručila je dodajući da sreću oseća i posle svog prvog gostovanja u Vukovaru i na istoku Hrvatske.

Oduševila se reakcijama publike i gostoprimstvom domaćina, a obradovali su je i pokloni: buket cveća, korpa sa suhomesnatim proizvodima i zimnicom i unikatna korpica od recikliranog papira s njenim imenom, rad Mire Trepić iz Markušice. Poklone su joj uručili direktor Srpskog doma Nebojša Vidović, saborska zastupnica Dragana Jeckov i koordinatorka na projektu Svetlana Antić.

- Projekat "Žene sa istoka 2" okuplja sedam udruženja i više od 200 žena. Odlučile smo da pozovemo Mirjanu Bobić Mojsilović koja pleni svojom energijom i harizmom, a ono što je razlikuje od drugih je njena ljudska veličina, toplina, susretljivost i poštovanje prema publici kakvo se ne viđa često - istakla je Biljana Pejić, predsednica Udruženja "Negoslavčanke.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više