Novosti

Politika

Živi stidovi

Raskoli i pretrčavanja: Zvijezda ovogodišnjeg prijelaznog roka mogao bi biti supredsjednik izvornog Živog zida Hrvoje Runtić, koji je u izbornoj noći napao vrhovništvo stranke

34bctp2kn11473nhdsbjrl8qf0c

Hrvoje Runtić (foto Facebook)

Kao i poslije lanjskih, nakon upravo održanih izbora počeli su raskoli i pretrčavanja. Pored brojnih mostovaca koji su krajem 2015. u pretrčavanju bili prilično agilni, zvijezda tadašnjeg prijelaznog roka bio je SDSS-ov Mirko Rašković kome je Karamarkov HDZ dao ponudu koju nije mogao odbiti. Po svemu sudeći, zvijezda ovogodišnjeg prijelaznog roka mogao bi biti supredsjednik izvornog Živog zida Hrvoje Runtić, koji je u izbornoj noći napao vrhovništvo stranke, prije svega Ivana Vilibora Sinčića i životnu mu drugaricu Vladimiru Palfi, zbog malverzacija, odnosno tajnog formiranja još jedne stranke sa Sinčićem na čelu.

Runtić tvrdi da nije bio pozivan ni na kakve sastanke, što se može provjeriti preko HAKOM-a ispisom mobitelskih poziva, SMS-ova i mailova. Zapitao se što bi on trebao raditi na osnivačkoj skupštini stranke Živi zid Ivana Vilibora Sinčića, koju je Sinčić u međuvremenu formirao da izbjegne pravne zavrzlame oko onog prvog Živog zida. A što se tiče izborne podrške, Runtićeva supruga Mihaela Varga tvrdi da je Sinčić na brzinu štampao letke i plakate kojima je pozivao na glasanje za kandidata koji je na listi bio iza Runtića.

Naravno, u cijelom slučaju ne nedostaje priča o prijetnjama i teorija zavjere o tome da je disharmonija u Živom zidu izazvana vanjskim faktorom. Natezanja i prepucavanja dva živozidaška bračna para očito prerastaju u cirkus ili možda estradu, s obzirom na muzičko-plesno iskustvo Hrvoja i Mihaele, koji su prije petnaestak godina imali dance grupu.

No što se na izborima dogodilo s prošlogodišnjom prijelaznom zvijezdom, Mirkom Raškovićem? On je svoju saborsku karijeru pokušao nastaviti na listi stranke Milana Bandića u IX. izbornoj jedinici, koja se tamo nije proslavila: bila je tek šesta s osvojenih 4.781 ili 2,30 posto glasova. Iako Raškovića nitko nije ometao u skupljanju preferencijalnih glasova, kao što su on i njegovi ljudi lani ometali Borisa Miloševića, osvojio ih je samo 297. Nakon ovoga, ako je razuman, priključit će se Milanoviću, Tepešu, Srbu i ostalim izbornim gubitnicima u odlasku u političku penziju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više