Novosti

Kronika

Пoдршкa Нaциoнaлнe зaклaдe зa рaзвoj цивилнoгa друштвa

Институциoнaлну пoдршку oд 237.700 кн дoбиo je oсjeчки Цeнтaр зa нeстaлу и злoстaвљaну дjeцу

Large bm2

Belomanastirski Društveni centar

Sredinom ovog mjeseca Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je "Pregled odobrenih institucionalnih podrški udrugama u području demokratizacije i društvenog razvoja u 2020. godini". U kategoriji do 100 hiljada kuna institucionalnu podršku dobilo je pet udruga, u kategoriji do 200 hiljada kuna 10 udruga, a u kategoriji do 300 hiljada kuna još 15 udruga. Ukupno je podršku dobilo 30 udruga u ukupnom iznosu od 5.560.000 kuna.

Od tih 30 udruga samo tri su iz istočnog dijela Hrvatske i to dvije iz Osijeka i jedna iz – Belog Manastira. U trećoj, najvećoj kategoriji institucionalnu podršku u iznosu od 237.700 kn dobio je osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, a u drugoj kategoriji osječki Hrvatski centar za razvoj volonterstva u iznosu od 151.840 kn te Mirovna grupa Oaza Beli Manastir u iznosu od 188.271 kn. U svojoj kategoriji belomanastirska "Oaza" dobila je najveću podršku. Osim u području demokratizacije, institucionalne podrške podijeljene su u još tri područja: udruge koje dosad nisu koristile podršku, udruge iz Domovinskog rata i udruge osoba s invaliditetom. U prvospomenutom području iz Baranje je podršku dobila Udruga za ruralni turizam "Đola" iz Darde u iznosu od 67.000 kuna.

Mirovna grupa "Oaza" Beli Manastir registrirana je u maju 1998. godine kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija. Dosad je provela 196 projekata ukupne vrijednosti preko 11 milijun kuna. Naročito su bile zapažene "Oazine" socijalne usluge Burza odjeće i obuće te dostava besplatnih toplih obroka, koje su se provodile u posljednjih deset godina.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više