>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše Z.V.

Autobus za Vujiće i Mladine

Nova prijevozna linija do prigradskih naselja Križevaca, namijenjena ponajprije tamošnjim đacima koji do sada nisu imali osiguran prijevoz do škola

Križevački gradonačelnik Mario Rajn obavijestio je javnost da je uspostavljena nova autobusna linija za prigradska naselja Vujići i Mladine, namijenjena ponajprije tamošnjim đacima koji do sada nisu imali osiguran prijevoz do škola, pa su na autobus morali do susjednih sela, nerijetko prilično udaljenih.

Gradska vlast i administracija Križevaca smatra da je fizička dostupnost škola javnim prijevozom jedan od temeljnih preduvjeta dobrog obrazovnog sustava, na kojem se nipošto ne smije štedjeti.

- Mnogi u Hrvatskoj vole javno govoriti o obrazovanju i ulaganju u djecu, da bismo nakon takvih istupa nerijetko čuli vijesti o ukidanju školskog prijevoza. Pokrenuli smo dvije nove autobusne linije iz i prema Vujićima i Mladinama, kojih dosad nije bilo. Ideal kojem težimo je zajednica ljudi jednakih šansi i jednakih prava, a ona se mora graditi od najmlađih, jamac svijetle budućnosti Križevaca i Prigorja – rekao nam je gradonačelnik.

Pored novih linija za đake spomenutih naselja, Križevci od ove godine prigorskim srednjoškolcima i studentima subvencioniraju vozne karte za autobusni i željeznički prijevoz. Za tu je namjenu u gradskom budžetu osigurano 30 tisuća kuna za učenike srednjih škola te 130.000 za redovite studente.

1/1