Novosti

Kultura

Бoгaтствo - прoклeтствo

Бeoгрaдски глумaчки тaндeм Нaтaшa Нинкoвић и Зoрaн Цвиjaнoвић oдигрaли су у Српскoм дoму у Вукoвaру пoзoришну прeдстaву "Прaх" у oквиру oбeлeжaвaњa пeтe гoдишњицe дeлoвaњa Удружeњa жeнa Нeгoслaвчaнкe

Large informator  bogatstvo   %c4%87irilica

Nataša Ninković i Zoran Cvijanović

Beogradski glumački tandem Nataša Ninković i Zoran Cvijanović izveli su u Vukovaru 26. novembra pozorišnu predstavu "Prah". Predstava je odigrana u Srpskom domu u okviru obeležavanja 5. godišnjice delovanja Udruženja žena Negoslavčanke. Nastala je prema drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića.

Poznati glumci prikazali su sredovečni bračni par koji živi skromno sve do trenutka kada suprug dobije premiju na lutriji. Umesto sreće zbog dobitka, supružnici osećaju užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.

- Dok čekaju decu da im se vrate iz škole, njihov ceo život se preokrene naopako, ali odluka koju donesu na kraju je vrlo intrigantna. Predstava postoji osam godina, igrali smo je po celoj planeti, od Australije do Islanda i svuda smo naišli na divne reakcije pogotovo zbog kraja koji je krajnje, ne bih rekao romantičan, koliko na neki način dirljiv i ljudski jer se njih dvoje ipak odluče za ljubav - rekao je Cvijanović.

- Sve je u životu pitanje tajminga, tako je i njima u pogrešno vreme stiglo nešto o čemu svi sanjaju. Želeli su dobitak na lotu i kad se to desilo, posle prve reakcije sreće, kreće strah šta će sa tim. To je za njih bila jedna Pandorina kutija koja je otvorila sva nezadovoljstva. Da se nije desio taj srećni trenutak, ne bi se ni zapitali kako se osećaju - rekla je glumica Nataša Ninković i istakla da je zanimljivo što publika svagde u svetu na iste scene reaguje na osnovu muško-ženskog principa.

- Ideja je bila da ovaj jubilej obeležimo na poseban način. Hteli smo da dovedemo jednu sjajnu predstavu i čini mi se da Vukovar, kao goste, nije imao umetnike ovolikog kalibra - rekla je Biljana Pejić, predsednica Negoslavčanki povodom petog rođendana.

Predstava je premijerno izvedena u novembru 2015. godine i od tada je na stalnom repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više