>

novosti logo

Intervjui Intervjui

Boris Miletić: Stojimo uz Uljanik do kraja

Dilema između trošenja novca poreznih obveznika i stečaja je dilema za nesposobne vlade. Ako je brodogradnja profitabilna u susjednoj Italiji ili u sjevernim europskim zemljama, ne vidim zašto ne bi bila i u Hrvatskoj. Hrvatskoj je potrebna industrijska proizvodnja, ne možemo živjeti samo od turizma

U HDZ-u su našli krivca za propast Uljanika. Tvrde da je kriva vaša stranka, IDS. Kako to komentirate?

HDZ je dobar u jednoj stvari, a to je manipulacija. Situacija s Uljanikom pokazala je svu nekompetentnost ove Vlade kojoj svjedočimo non-stop, ali tu su posebno briljirali. Nekoliko je razloga zbog kojih se Uljanik našao u krizi. Prvi je svakako odgovornost uprava Uljanika i 3. Maja, a drugi je razlog što država, kao najveći suvlasnik Uljanik Grupe, godinama nije kontrolirala poslovanje tih kompanija. I što je ova Vlada napravila kad je dobila informacije da stvari ne funkcioniraju? Umjesto da se zabrinu i počnu panično raditi na rješenju, kakvo god ono bilo, oni prvo mjesecima ne rade ništa, a onda krenu u rat protiv IDS-a, stranke koja je čvrsta i dosljedna opozicija HDZ-u i koja je vrijednosno dijametralno suprotno od HDZ-a. To je HDZ-u najsigurnija varijanta. Dovoljno je zapitati se bi li se isto ponašali da se cijela ova situacija odigrava u županiji u kojoj je HDZ na vlasti, recimo u Lici. Jesu li ikada prozivali primjerice Grad Split za probleme u tamošnjem škveru?

Strateška djelatnost

Mjesecima gledamo trakavicu u kojoj ministar Darko Horvat igra ulogu dobrog, a ministar Zdravko Marić lošeg policajca. Publika s više iskustva tipuje na Marića. Zašto nitko nema hrabrosti reći da je car gol i da je hrvatska brodogradnja više-manje samo povijesna činjenica?

Vlada neprestano plasira tezu da je pitanje brodogradnje zapravo dilema između trošenja novca poreznih obveznika i stečaja. To je dilema za nesposobne vlade koje ne znaju što rade. Evo vam primjer. Samo 150 kilometra od Pule, u Monfalconeu u Italiji, nalazi se uspješno brodogradilište u gotovo stopostotnom vlasništvu Republike Italije, dakle države. Njihov primjer pokazuje da brodogradnja može biti profitabilna, pod uvjetom da imate sposoban menadžment, kvalitetan nadzor i podršku kakvu strateška djelatnost zaslužuje. Hrvatska brodogradilišta nažalost nemaju ništa od navedenog. Ono što svakako imaju jest znanje, kvalitetne radnike i veliki razvojni potencijal. Podsjećam da je od 1991. do danas Uljanik primio 4,2 milijarde jamstva ili samo 12 posto ukupno uloženih javnih sredstava u hrvatsku brodogradnju, ali u istom razdoblju stvorio je vrijednost brodova u visini od preko 50 milijardi kuna ili 60 posto ukupne hrvatske brodograđevne proizvodnje. Vlada mora biti fer prema Uljaniku i otvoreno reći zašto za Uljanik nema isti metar kao za Brodosplit ili Cargo, koji će evo sanirati s 11 milijardi kuna. Osim toga, odluka da se zauvijek ukine jedna cijela strateška grana u Hrvatskoj je jako ozbiljna i vuče za sobom cijeli niz teških posljedica.

Uljanik je u našem dvorištu, to brodogradilište odredilo je razvoj Pule. Uljanik je doslovno othranio generacije Puležana. Tužno je s kakvom se bahatošću ministri obraćaju tim ljudima, radnicima

U nekada slavnom brodogradilištu Uljanik danas radi manje od 2000 radnika. Imate li neki plan kako konkretno pomoći tim ljudima kada ovoj priči dođe kraj?

Grad Pula suvlasnik je svega 0,3 posto Uljanika i jasno je da zbog toga nema mogućnost odlučivati praktički ni o čemu. No reagirali smo čim smo doznali za probleme u Uljaniku, i to prije 17 punih mjeseci. Grad Pula uvijek je pomogao Uljaniku, od prebijanja dugova nadalje, i to ćemo činiti i ubuduće. Kako bi pružili potporu radnicima Uljanik Grupe, Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe osigurali su sredstva za novčane pomoći. Ova novčana pomoć Grada nije riješila nastalu krizu, ali je barem malo pomogla u prevladavanju poteškoća u kojima su se radnici zatekli. Isto tako, upravo smo ovih dana zajedno s istarskom županom Valterom Flegom održali i sastanak s predstavnicima svih banaka koje djeluju na području Istre kako bi vidjeli na koji način pomoći radnicima koji već sedam mjeseci ne primaju plaće. Tu su također i mjere u domeni poticanja poduzetništva i gospodarstva, zapošljavanja i samozapošljavanja, poduzetnički inkubatori, kreditne linije, novčane potpore poduzetništvu.

Ako mislite da brodogradnja u Puli ima budućnost, kako je vidite? Mislite li da će se ipak naći netko tko će nastaviti bilo kakvu proizvodnju?

Mislim da u Hrvatskoj općenito moramo prestati otkrivati toplu vodu. Postoje li u Europi primjeri uspješne brodogradnje? Postoje li dopušteni i održivi modeli partnerstva između države i strateških partnera u brodogradnji? Postoje. Ugledajmo se na njih. Ako je, kao što sam prije rekao, brodogradnja profitabilna u susjednoj Italiji ili u sjevernim europskim zemljama, ne vidim zašto ne bi to bio slučaj i u Hrvatskoj.

Ukoliko se ipak dogodi najgore i Uljanik ode u stečaj, što bi ste vi napravili s ogromnim prostorom na kojem se sada nalazi?

Za mene će Otok i Arsenal uvijek biti mjesto gdje se grade brodovi. Bez alternative. Uostalom, podsjećam da je riječ o pomorskom dobru i o njegovu raspolaganju odlučuje nadležno ministarstvo. Smatram da se izgubilo puno dragocjenog vremena polemizirajući oko prenamjene prostornih planova na području Uljanika. To se pokazalo u konačnici u potpunosti promašenim, a ovo se vrijeme moglo koristiti za nešto daleko važnije, poput nadzora nad korištenjem jamstava. Hrvatskoj je potrebna industrijska proizvodnja. Ne možemo živjeti samo od turizma. To jednostavno nije održivo niti ispravno, a već danas turizam čini strašno visok udio u BDP-u, veći od 20 posto. To je znak za uzbunu.

Već viđena predstava

Sada svatko pere ruke od Uljanika i njegovih problema. Može li IDS zbilja reći da nema nikakve odgovornosti, jer nitko od privedenih direktora nije član stranke?

Uljanik je u našem dvorištu, to brodogradilište odredilo je razvoj Pule. Uljanik je doslovno othranio generacije Puležana. Mi smo s Uljanikom i uljanikovcima od početka ove kalvarije i bit ćemo do kraja, kakav god ishod bio. Tužno je s kakvom se bahatošću ministri obraćaju tim ljudima, radnicima. To je ispod svake razine elementarne pristojnosti, da ne kažem ljudskosti. Što se tiče IDS-a, pokušaj usmjeravanja priče na IDS, koji je HDZ-u, prigodno, najveći politički neprijatelj, prvoloptaški je primjer skretanja pažnje. IDS nije ni na koji način uključen u poslovanje Uljanika ili donošenje poslovnih odluka. S druge strane, da je IDS na bilo koji način mogao utjecati na taj sustav, da ima vlasničke udjele kakve ima država u Uljaniku, onda bi on bio uspješan i razvijao se kao što je i Istra uspješna! Istra je jedina regija koja se uspjela iščupati iz ralja HDZ-a, jedina regija u kojoj ta stranka nema nikakav politički utjecaj. I to se vidi po gospodarskim pokazateljima i civilizacijskim standardima. Ovo je jedini način na koji HDZ može pokušati destabilizirati Istru. Ali Istra je jaka i nema sumnje da ćemo preživjeti i ovaj udar.

Istra je jedina regija koja se uspjela iščupati iz ralja hdz-a. Ovo je jedini način na koji hdz može pokušati destabilizirati Istru. Ali Istra je jaka i nema sumnje da ćemo preživjeti i ovaj udar

Kako komentirate hapšenje direktora brodogradilišta? Je li riječ o još jednoj predstavi pred kamerama?

Volio bih vjerovati da nije riječ o više puta viđenoj predstavi, ali previše je stvari koje sugeriraju nešto drugo, kao recimo to što se uhićenja događaju 48 sati prije odluke o pokretanju stečaja. Živimo u državi u kojoj se veza politike i pravosuđa i dalje na neki način podrazumijeva. Teško je ne biti ciničan.

Veliki prijatelj i suradnik Ivana Jakovčića, Danko Končar, prije dvije godine je pompozno najavio turistički projekt na lokacijama Katarina-Monumenti. U kojoj je to fazi danas?

Međunarodni natječaj za navedenu lokaciju raspisala je još vlada Jadranke Kosor. Onda znamo o kolikom proteku vremena govorimo i koje su sve birokratske barijere u Hrvatskoj prepreka direktnim ulaganjima. Za navedeni projekt nadležno ministarstvo je izdalo koncesiju investitoru te su nakon dugogodišnje procedure ishodovanja potrebnih studija i dozvola konačno započeti i prvi građevinski radovi sanacije mosta. Trenutno se radovi ne odvijaju tako da nisam siguran da će projekt biti u funkciji već ove sezone. Ključne su nam nove investicije koje otvaraju radna mjesta i zato inzistiramo da se vojni objekti, koji se više ne koriste i koji propadaju jer država kao vlasnik ne zna što bi s njima, stave u funkciju razvoja, pokretanja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta.

Smatrate li uspješnim projekt davanja Muzila u koncesiju?

Grad Pula suvlasnik je jednog manjeg, rekao bih minornog dijela površina na Muzilu, a većinski je vlasnik država koja je to područje proglasila vojno neperspektivnim. Država godinama to područje ne održava i tijek vremena učinio je svoje pa danas te bivše vojne zgrade sustavno propadaju. Žalosti me što je prošlo toliko vremena, a da danas od tog bivšeg vojnog područja nitko nema koristi. Nadležno Ministarstvo državne imovine obvezalo se izraditi potrebnu dokumentaciju i provesti postupak objave međunarodnog natječaja za javno prikupljanje obvezujućih ponuda za realizaciju projekata Muzila, za koji držim da naprosto više nemamo što čekati. Na Muzilu se predviđa puno sadržaja društvene namjene, ne samo turizma, isključivo zbog toga što je odluka Grada bila takva da Muzil treba postati sastavni dio Pule i nema mogućnosti zatvaranja bilo kojeg područja grada u nekakav resort. Prostornim planom odredili smo da svi prostori moraju biti otvoreni i javno dostupni. Što se tiče modela upravljanja, predviđen je institut prava građenja koji je po meni puno bolji od instituta prodaje jer tad imate alate kojima ćete kontrolirati je li se na određenom području dogodilo ono što je predviđeno prostornim planom.

Istra je daleko ispred

Kako komentirate pojavljivanje premijera na protestu ‘Spasime’, koji je organizirala Jelena Veljača? Je li na premijeru da protestira sam protiv sebe ili da donosi odluke zbog kojih se neće trebati protestirati zbog ljudskih prava?

Mislim da njegov grijeh nije to što je odlučio sudjelovati na prosvjedu nego što se s jedne strane estradno zalaže za borbu protiv nasilja, a s druge strane zatvara oči pred divljanjem ustaša i eskalacijom šovinizma i mržnje nasilja. To licemjerje je fascinantno.

Podržavate li odluke predstavnika naroda stradalih od ustaškog genocida i udruge antifašista da organiziraju odvojeno obilježavanje proboja iz logora Jasenovac?

Nitko razuman ne može očekivati da će se te udruge pridružiti HDZ-ovoj vladajućoj većini, čiji pojedini članovi otvoreno relativiziraju ustaški režim.

Kako vidite Istru i Pulu u 21. stoljeću?

Istru i Pulu vidim kao regiju i grad s najboljim uvjetima za život u Europi. Istra je već godinama među najrazvijenijim regijama Hrvatske, ostvaruje sjajne rezultate i po cijelom nizu pokazatelja daleko je ispred ostatka države. No ne možemo se uspoređivati samo sa slabijima od sebe, jer samo stotinjak kilometara sjevernije od nas životni standard u austrijskim ili talijanskim regijama puno je viši. Tome i mi težimo. Naš uspjeh se nije dogodio preko noći već je to rezultat prije svega rada i truda naših gospodarstvenika, ali i brojnih strateških projekata koje smo u prethodnim godinama proveli. Istra je još uvijek jedina regija u koju se više ljudi doseljava nego što se iz nje iseljava, a brojna nezavisna istraživanja redovito potvrđuju da Pula spada među najštedljivije i najotvorenije gradske uprave u Hrvatskoj te je uvrštena među najbolje gradove u Hrvatskoj za život i poslovanje. Pored toga, za razliku od državnog prosjeka, Pula je među gradovima koji bilježe kontinuirano povećanje broja učenika u osnovnim školama. Rezultati su to koji nas svakako vesele i bude optimizam, ali tu ne stajemo, već i dalje radimo sve kako bi Pulu i Istru učinili još boljim mjestima za život, u kojima će naši sugrađani imati apsolutno sve preduvjete za ostvarenje prosperitetne budućnosti.

1/1