Novosti

Politika

Boris Milošević prvi čovjek Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba

Milošević je kazao da očekuje da će novi saziv Vijeća dodatno podići dosadašnju kvalitetu rada te da će uskoro biti izabrani članovi predsjedništva i delegati za Skupštinu SNV-a

Naredne četiri godine na čelu Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba bit će Boris Milošević, dok je njegova zamjenica Vera Milovanović Gedošević, odlučili su novoizabrani manjinski vijećnici na konstituirajućoj sjednici održanoj 7. juna u prostorijama Gradskog poglavarstva u Zagrebu.

Sjednicu je otvorio gradonačelnik Milan Band, ističući da on umjesto službenog izraza ‘manjina’ koristi izraz ‘zajednica’. Izrazio je uvjerenje da će Vijeće i njegovi članovi dati svoj doprinos u razvoju i napretku grada, ali i poboljšanju ljudskih prava i položaja nacionalnih zajednica u gradu.

Vođenje sjednice preuzeo je Milorad Pupovac koji je na nedavnim manjinskim izborima, održanim 5. maja, osvojio najviše glasova. Imenovana su radna tijela i predloženi kandidati Boris Milošević za predsjednika i Vera Milovanović Gedošević za zamjenicu, nakon čega se pristupilo glasanju.

U svom uvodnom obraćanju Boris Milošević izrazio je očekivanje da će novi saziv Vijeća održati i podići dosadašnju kvalitetu rada. Za kraj juna ili početak jula najavio je sjednicu na kojoj će biti izabrani članovi predsjedništva i delegati za Skupštinu SNV-a.

Od izabranih 25 vijećnika, svih s lista SNV-a, sjednici je prisustvovalo njih 23.

Podsjetimo, Boris Milošević je dugogodišnji aktivist u srpskim organizacijama i zastupnik u sadašnjem sazivu Hrvatskog sabora, dok je Vera Milovanović Gedošević zadnje tri godine na čelu Aktiva žena SDSS-a, te da je učestvovala u aktivnostima i drugih srpskih organizacija.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više