Novosti

Društvo

Video: Crveni križ zahvalio SNV-u na donaciji gumenih čizmi

Srpsko narodno vijeće doniralo je 500 gumenih čizama Crvenom križu Hrvatske koje će, kako je kazao izvršni direktor Robert Markt, kao uistinu ciljana i vrijedna donacija biti podijeljene diljem Banije

Large cizme

Milorad Pupovac (foto Screenshot SNV)

Srpsko narodno vijeće u petak je uručilo Crvenom križu donaciju vrijednu preko 5000 eura. Riječ je o gumenim čizmama, proizvedenim u pirotskom Tigru, koje će biti podijeljene stanovništvu na potresu pogođenim područjima. Predaji čizama prisustvovao je i Milorad Pupovac.

"Srpsko narodno vijeće, koje je partner s Crvenim križem, zajedno s drugim nevladinim organizacijama poput zaklade Solidarna i inicijative Sloga kao dio onih koji prihvaćaju koordinaciju Crvenog križa kao glavnog u aktivnostima i podijeli humanitarne pomoći, u petak je doniralo 500 pari gumenih čizama koje su ovdašnjem stanovništvu iznimno potrebne i koje smo odlučili podijeliti našim partnerima", rekao je Pupovac i i dodao da idući tjedan stiže nova pošiljka toliko potrebne obuće.

"Dogovorili smo se da za sljedeći tjedan naručimo još 1000 komada, budući da je to iznimno važna i potrebna stvar stanovnicima koji žive u ovom području, posebno u ovim zimskim vremenima kada ih ljudi koji žive u ruralnim područjima trebaju kao nasušnu potrebu", zaključio je Pupovac.

Izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Markt zahvalio se SNV-u na ovoj, kako je rekao, "ciljanoj i vrijednoj donaciji" te dodao kako će biti distribuirana diljem Banije.

"Zahvalio bih Srpskom narodnom vijeću na ovoj uistinu ciljanoj i vrijednoj donaciji koja će biti distribuirana diljem Banije. Sigurno da ćemo ovakvim inicijativama svi zajedno pokazati ono što je najvažnije, a to je da solidarnost i humanost živi među nama", rekao je Markt i dodao kako je važno da se potaknu i oni koji do danas nisu na aktivan način sudjelovali u pomoć ljudima stradalim od potresa. Također je kazao da se Crveni križ prilagođava navikama i potrebama lokalnog stanovništva.

"Sinergijskim djelovanjem možemo štedjeti naše resurse i usmjeravati ciljano, što je jako važno na ovako zahtjevnom terenu", rekao je Markt.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više