Novosti

Politika

Dan antifašističke borbe na Trgu maršala Tita

Zagrebačko obilježavanje Dana antifašističke borbe održat će se u petak, 22. lipnja, u 19,30 sati. Slaveći formiranje Prvog sisačkog partizanskog odreda, protestirat će se protiv sve snažnijih retrogradnih pojava u hrvatskom društvu

Fwe4j9hvij7kx5leq1fu146guic

Drugu godinu zaredom u petak, 22. lipnja na nekadašnjem Trgu maršala Tita u Zagrebu, s početkom u 19.30 sati, bit će obilježen Dan antifašističke borbe, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, Savez društava Josip Broz Tito Hrvatske i Antifašističke Lige RH. Slaveći formiranje Prvog sisačkog partizanskog odreda, oformljenog na taj dan 1941. godine u šumi Brezovica kraj Siska, protestirat će se protiv sve snažnijih retrogradnih pojava u hrvatskom društvu.

Ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta antifašisti i antifašistkinje će pjevati i govoriti u slavu partizanskim borcima, inspirirani otporom fašizmu, nacizmu te ustaškim i četničkim kolaboracionistima. Time će se solidarizirati s onima ranjivima, tlačenima, zaustavljenima na granicama, odbijenima u bolnicama, s nevidljivim sugrađanima i sugrađankama.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više