Novosti

Kronika

Deseta Smotra

Smotra srpskog folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema održana je u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Belog Manastira a na njoj je učestvovalo oko 350 izvođača

Wun7zrg1yoqy1ht4rjff9rmd748

Ansambl narodnih igara Vukovar

Prošle subote, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani, održana je 10. Smotra srpskog folklora Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema. Održana je u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Belog Manastira, a na njoj je nastupilo 15 KUD-ova. Organizator smotre bilo je Zajedničko vijeće opština (ZVO) iz Vukovara, domaćin je bio belomanastirski SKUD ‘Jovan Lazić’, a pokrovitelj Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Uz predstavnike brojnih srpskih organizacija iz Baranje, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, među kojima je bila i saborska zastupnica Dragana Jeckov, na smotri su bili belomanastirski gradonačelnik Tomislav Rob te delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) u Republici Srbiji: na čelu s dopredsjednikom za Suboticu Ladislavom Suknovićem, koji je i predsjednik HKPD-a ‘Matija Gubec’ iz Tavankuta. Smotru je otvorio te učesnike, goste i publiku pozdravio Srđan Jeremić, predsjednik ZVO-a.

Gotovo dvoipolsatni program, u kome je učestvovalo oko 350 izvođača, započeo je SKUD ‘Jovan Lazić’ ‘Srpskim igrama iz Baranje’, a istim igrama program je završen u dojmljivoj izvedbi Ansambla narodnih igara (ANI) iz Vukovara.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više